Kartais neturite mėsos produktų, bet reikia ką nors pasigaminti. Tokioje situacijoje padės šie kotletai. Juos gaminti pradėta dar 90-aisiais, kai parduotuvių lentynos buvo tuščios. Įdomu tai, kad nesant mėsos, patiekalas gaunasi maistingas ir gana apetitiškas. Net ir tas, kuris paprastai valgo tik mėsos kotletus, lieka patenkintas.

Sudedamosios dalys: – mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa:
- avižiniai dribsniai – 200 g;
- verdančio vandens – 200 ml;
- bulvės – 2 vnt. (apie 250 g);
- svogūnas – 2 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- druskos ir pipirų – pagal skonį.
Paruošimas:
Pirmiausia grūdus užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite ir palikite ketvirtį valandos, kad išbrinktų.

Bulves, svogūną ir česnaką sutarkuokite smulkiausia tarka, kad masė gautųsi vientisa, kaip blynams.

Avižinius dribsnius sumaišykite su tarkuotomis daržovėmis, skysčio pertekliaus nepašalinkite, tik jei jo yra per daug.

Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą išmaišykite.

Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite kotletukus.

Dėkite kotletukus ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies po dangčiu, kol paruduos iš abiejų pusių, maždaug po tris minutes.

Paruoštus kotletus išklokite ant servetėlių, kad pasišalintų riebalų perteklius.

Taip gauname visą lėkštę apetitą žadinančių kotletų. Jie minkšti ir sultingi, ir nors mėsos juose nėra nė gramo, jų skonis sodrus ir įdomus.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.