Greiti sausainiai ant kefyro: saldūs ir aromatingi. Stambulo močiutė pasidalijo receptu

Kefyro sausainiai yra vienas paprasčiausių ir greičiausių būdų pradžiuginti save ir savo artimuosius naminiais kepiniais. Kefyras, kaip ingredientas, sausainiams suteikia neįprasto minkštumo ir lengvumo, jie tampa nepaprastai švelnūs ir aromatingi. Šį skanėstą galima ruošti ir įprastą dieną, ir kaip desertą šventėms.

Vienas iš pagrindinių kefyro sausainių privalumų yra jų universalumas. Receptai gali būti įvairūs: nuo klasikinių saldžių desertų su cukrumi ir vanile iki įdomesnių derinių su riešutais, sultenėmis ar šokoladu.

Sausainių gamybos technologija labai paprasta ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Net ir tas, kuris anksčiau niekada neužsiėmė kepimu, galės lengvai susidoroti su šia užduotimi.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Margarinas – 150 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinas – 1 šaukštelis;
  • Kefyras – 500 g;
  • Miltai – 700 g;
  • Raugas – 1 šaukštelis.
Siūlome paragauti:  Jau daugelį metų jį gaminu: kefyro pyragą be kiaušinių. Švelnus naminis desertas su varškės kremu

Sausainių paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite cukrų, sudėkite minkštą margariną, druską ir vaniliną, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite kefyrą, išmaišykite, palaipsniui suberkite miltus ir kepimo

miltelius. Užminkykite minkštą tešlą, iškočiokite ją 6-7 mm storio sluoksniu. Tešlos paviršių pabarstykite cukrumi ir suspauskite kočėlu

. Tešlą supjaustykite 3×3 cm dydžio kvadratėliais.

Быстрое печенье на кефире: сладкое и ароматное. Стамбульская бабушка поделилась рецептом

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Быстрое печенье на кефире: сладкое и ароматное. Стамбульская бабушка поделилась рецептом

Gaunasi labai paprasti saldūs sausainiai arbatai. Tai greitas receptas, kuriuo lengvai galima pakeisti parduotuvinius sausainius.

75

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Siūlome paragauti:  Geriausias naujametinis užkandis. Tartaletės su neįtikėtinai skaniu įdaru

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *