Vištiena medaus padaže – nuostabus skonio ir aromato žaismas. Šį patiekalą visada ruošiu šventiniam stalui – viskas padaroma labai paprastai ir greitai, o gaunasi tiesiog skanu.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
Vištienos filė, 800 g;
– svogūno, 1 vnt;
– augalinio aliejaus, 4 šaukštai
; – česnako, 4 skiltelės
; – medaus, 2 šaukštai;
– 6 proc. acto, 2 šaukštai
; – druskos, pipirų, prieskonių, žolelių.
Gaminimo procesas
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais
, česnaką sutarkuokite vidutine tarka, įberkite pipirų, druskos ir prieskonių pagal skonį.
Supilkite rafinuotą augalinį aliejų ir medų, actą
.
Patarimas: naudokite obuolių sidro actą, tada vištienos skonis bus pikantiškas ir ryškus.
Viską išmaišykite šaukštu, bet geriau tai daryti rankomis.
30 minučių palikite mėsą.
Ant sausos keptuvės vienu sluoksniu apkepkite mėsos gabalėlius – jei keptuvė maža, kepkite keliomis porcijomis. Kepkite
po 4 minutes iš kiekvienos pusės
. Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite, kol iškeps, nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.
Į svogūnus sudėkite mėsą, smulkiai supjaustytas žoleles ir žalius svogūnus, išmaišykite ir kepkite kelias minutes.
Šį patiekalą patiekiau su įvairiais garnyrais, mėsa tinka su košėmis, makaronais ir bulvėmis
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.