Sočią sriubą nesunku išvirti ir be mėsos, tik reikia protingai naudoti turimus ingredientus. Pagal naują receptą skonį ir tirštumą pasiekėme naudodami įprastus svogūnus. Tokiu atveju pati sriuba galiausiai neturės jai būdingo skonio, bet bus tiesiog patenkinta.
Sudėtis: 2 porai, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, 1 bulvė, 1 morka, šaukštas miltų, 6 stiklinės vandens ir puodelis sultinio, druska, juodieji pipirai, citrinos sultys, sviestas, malti raudonieji pipirai.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pirmiausia pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Po 5 minučių sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir bulves.
Po 4 minučių į keptuvę suberkite atsitiktinai supjaustytus porus. Uždenkite dangčiu ir palikite dar 4 minutes.
Tada į keptuvę supilkite vandenį ir sultinį. Suberkite miltus, taip ir sriuba bus tirštesnė. Leiskite vandeniui užvirti. Uždenkite dangčiu ir troškinkite sriubą ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Tai užtruks 15 minučių.