Iš maišelio miltų svieste pagaminsite visą kalną purių, ekonomiškų pyragaičių. Kai tešla bus paruošta, pats kepimo procesas užtruks ne ilgiau kaip 15 minučių.
Kepsime klasikinius baursakus Kostanajaus būdu. Kilograminiam maišeliui miltų reikės šaukštelio mielių, tiek pat druskos, dviejų šaukštelių cukraus, 50 gramų sviesto, 600 mililitrų šilto vandens ir aliejaus kepimui – jo reikės apie 300 mililitrų.
Pirmiausia į dubenį supilkite 100 mililitrų vandens, įberkite pusę šaukštelio cukraus, šaukštelį mielių ir du valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišykite, sandariai uždenkite ir padėkite šiltoje vietoje.
Dabar į didelį dubenį persijokite miltus su šaukšteliu druskos, dviem šaukštais cukraus ir 50 gramų sviesto.
Sudėkite oparą ir lėtai pilkite 600 mililitrų šilto vandens, kad užminkytumėte tešlą. Palikite ją pastovėti šiltoje vietoje apie pusantros valandos. Tada ją iškočiojame centimetro storio apskritimais, supjaustome plonais rombais ir pradedame kepti.
Katile įkaitiname visą augalinį aliejų (tinka ir puodas) ir greitai kepame baursakus, kol įgauna auksinę spalvą

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.