Ką reiškia kotletai? Jų universalumas. Tokį patiekalą galima derinti su absoliučiai bet kokiu garnyru, o tai sutaupo daug laiko. Anksčiau
kotletai buvo mėsos gabalas ant šonkaulio
.
Juos buvo patogu valgyti rankomis. Vėliau kaulas buvo patiekiamas atskirai, nes visą mėsos gabalą lengviau paruošti. Netrukus mėsa tapo malta, o recepte atsirado pūstumo suteikiančių ingredientų – pieno, kiaušinių, manų kruopų ir džiūvėsėlių.
Naudodamiesi mūsų receptu taip pat galite pasigaminti pūstą skanėstą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: 500 g maltos mėsos;
- 2 riekės duonos;
- 1 svogūnas;
- 1-2 skiltelės česnako;
- Miltai;
- 1 kiaušinis;
- Druska, pipirai.
Paruošimas:
Paimkite dvi riekes duonos ir pašalinkite plutą.
Vieną svogūną susmulkinti blenderiu. Giliame dubenyje sumaišykite paruoštą produktą su malta mėsa. Iš duonos išspauskite vandens perteklių ir nusiųskite ją prie likusių ingredientų
. Smulkiai supjaustykite dvi česnako skilteles, sudėkite į dubenį. Pagal skonį pasūdykite ir nepamirškite pipirų. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite maltą mėsą
. Rankomis suformuokite kotletukus.
Į lėkštę įberkite miltų ir apvoliokite gaminius
. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, siųskite gaminius kepti, apkepkite iš abiejų pusių.
Tokie kotletai negali likti be garnyro, todėl nuvalykite ir išvirkite bulves. Nepamirškite pasūdyti. Kai jie bus paruošti, išimkite juos, įpilkite 100 ml karšto pieno. Nedidelį gabalėlį sviesto 50 gr. paverskite bulvių koše. Suplakite maišytuvu.
Į lėkštę išdėliokite nedidelę porciją bulvių košės ir porą kotletų. Papuoškite patiekalą daržovėmis ir salotų lapu. Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.