Maisto gaminimas visus 2024 m. Salotos “Tender” su vištiena ir džiovintomis slyvomis

Salotos su vištiena, džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kokio stalo puošmena.

Vištienos, džiovintų slyvų ir graikinių riešutų derinys sukuria harmoningą skonių ir tekstūrų kompoziciją

.

Šios salotos puikiai tinka tiek kasdieniam meniu, tiek šventiniam stalui.

Dėl savo universalumo jas galima ruošti įvairiomis variacijomis, todėl kiekvienas gali rasti savo tobulą receptą.

Paruoškime paprastas, bet skanias salotas “Neženka”.

Ingredientai: 1:

  • Vištienos filė – 300 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Sūris – 100 g;
  • džiovintos slyvos – 150 g;
  • graikiniai riešutai – 150 g.

Majonezo ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • cukraus – ½ šaukštelio;
  • Garstyčios – ½ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 200 ml.
Siūlome paragauti:  Salotos "General" su vištienos krūtinėlėmis ir marinuotais agurkais. Būtinai pagaminsiu jas Naujųjų metų išvakarėse

Salotų “Nezhenka” paruošimas:

Salotoms paruošti reikia išvirti vištienos filė, išvirti kietai virtus kiaušinius.

Majonezui giliame dubenyje sudaužyti kiaušinį, pasūdyti, įberti cukraus, supilti citrinos sultis ir įdėti garstyčių

.

Į mišinį supilti augalinį aliejų ir panardinamuoju trintuvu plakti produktus, kol išbaltų.

Kiaušinius padalyti į baltymus ir trynius, trynius patrinti ant smulkios tarkos, o baltymus – ant stambios tarkos. Vištienos filė atskirti skaidulomis arba supjaustyti mažais kubeliais

. Slyvas smulk

iai

supjaustyti

.

Išdėliokite vištienos sluoksnį, ištepkite majonezu. Ant vištienos sluoksnio užbarstykite trynius, ant jų sudėkite džiovintas slyvas

. Slyvų sluoksnį patepkite majonezu, išdėliokite smulkiai tarkuotą sūrį. Sūrio sluoksnį apibarstykite graikiniais riešutais, aptepkite majonezu.

Salotų viršų užberkite smulkintais baltymais

.

Jei norite, salotas galite papuošti žalumynais.

Siūlome paragauti:  Daugiau nebereikės eikvoti energijos ir skalbti virtuvinių rankšluosčių. Sužinojau, kaip juos išvalyti per 1,5 minutės, ir dalinuosi paslaptimi.

Готовлю весь 2024 год. Салат “Неженка” с курицей и черносливом

Iš pačių prieinamiausių ingredientų gausite paprastas salotas. Jos puikiai tinka šventiniam stalui.

60

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *