INGREDIENTAI :
● vištienos filė – 250 g;
● virti kiaušiniai – 3-4 vnt.;
● Korėjietiškos morkos – 125 g;
● kietasis sūris – 100 g;
● majonezas 30% riebumo – pagal skonį;
● druskos – pagal skonį;
● žalumynai – papuošimui.
GAMYBA :
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Įdėkite pirmąjį sluoksnį į salotų dubenį.
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Įdėkite pirmąjį sluoksnį į salotų dubenį. Sutepkite majonezu.
Antrame sluoksnyje dėkite korėjietiškas morkas, kurias reikia susmulkinti. Sutepkite majonezu.
Kitas sluoksnis yra smulkiai tarkuotas sūris + majonezas Nulupkite kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Kiaušinių baltymus sutarkuokite smulkia tarka ir dėkite į ketvirtą sluoksnį. Patepkite trupučiu majonezo.
Nulupkite kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Kiaušinių baltymus sutarkuokite smulkia tarka ir dėkite į ketvirtą sluoksnį. Patepkite trupučiu majonezo.
Viršutinis sluoksnis – smulkiai tarkuoti tryniai. Šio Bunito salotų sluoksnio tepti majonezu nereikia.
Papuoškite salotas žolelėmis ar kuo tik norite. Dekoravau morkų lazdelėmis, voveraitėmis, žolelėmis ir spanguolėmis. Paruoštas salotas dėkite į šaldytuvą mirkymui 2-3 valandoms.
Viskas! Nepaprastai skanios „Bunito“ salotos paruoštos!