INGREDIENTAI :
● vištienos filė – 250 g;
● virti kiaušiniai – 3-4 vnt.;
● Korėjietiškos morkos – 125 g;
● kietasis sūris – 100 g;
● majonezas 30% riebumo – pagal skonį;
● druskos – pagal skonį;
● žalumynai – papuošimui.
GAMYBA :
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Įdėkite pirmąjį sluoksnį į salotų dubenį.
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Įdėkite pirmąjį sluoksnį į salotų dubenį. Sutepkite majonezu.
Antrame sluoksnyje dėkite korėjietiškas morkas, kurias reikia susmulkinti. Sutepkite majonezu.
Kitas sluoksnis yra smulkiai tarkuotas sūris + majonezas Nulupkite kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Kiaušinių baltymus sutarkuokite smulkia tarka ir dėkite į ketvirtą sluoksnį. Patepkite trupučiu majonezo.
Nulupkite kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Kiaušinių baltymus sutarkuokite smulkia tarka ir dėkite į ketvirtą sluoksnį. Patepkite trupučiu majonezo.
Viršutinis sluoksnis – smulkiai tarkuoti tryniai. Šio Bunito salotų sluoksnio tepti majonezu nereikia.
Papuoškite salotas žolelėmis ar kuo tik norite. Dekoravau morkų lazdelėmis, voveraitėmis, žolelėmis ir spanguolėmis. Paruoštas salotas dėkite į šaldytuvą mirkymui 2-3 valandoms.
Viskas! Nepaprastai skanios „Bunito“ salotos paruoštos!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.