“Medaus pyrago nebekepu. Auksinio rakto pyragas pagal naują receptą: skanių dalykų mėgėjams

Tortas “Auksinis raktelis” yra nuostabus desertas, kuris užkariauja savo švelnia tekstūra, sodriu skoniu ir vaikystės aromatu.

Torto receptas gali būti įvairus, tačiau pagrindiniai jo komponentai – kondensuotas pienas, sviestas ir biskvito arba medaus pluta – išlieka nepakitę

.

Kartais į sudėtį dedama riešutų, šokolado ar vanilės, kad skonis būtų dar sodresnis.

Dėl savo saldumo ir sodraus skonio “Auksinis raktelis” idealiai tinka šventiniam stalui ir šeimos arbatėlei.

Jis ne tik džiugina akį savo apetitiška išvaizda, bet ir palieka malonų poskonį, primenantį mėgstamus vaikystės skanėstus.

Kremo sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: virintas sutirštintas pienas – 350 ml;
  • Sviestas – 200 g.

Tešlai skirti ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • Medus – 2 šaukštai;
  • malti bet kokios rūšies riešutai – 200 g;
  • cukrus – 150 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 30 ml;
  • Miltai – 130 g.
Siūlome paragauti:  Mane išmokė turkų virėjas. Užkariauta iš karto: rudi ir skanūs pyragai

Pyrago “Auksinis raktelis” paruošimas:

Kiaušinius suplakite kelis kartus, kol jų tūris padidės. Į masę supilkite cukrų, komponentus išsukite.

Supilkite vandenį ir medų, suberkite miltus, maltus graikinius riešutus, kepimo miltelius, komponentus išmaišykite. Padalykite tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį supilkite ant pergamentu išklotos

kepimo

skardos

. Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, tada tiek pat laiko leiskite jiems atvėsti. Kremui išsukite minkštą sviestą, palaipsniui įmaišykite kondensuotą pieną

. Pašalinkite nelygius pyragaičių kraštus, iš jų padarykite trupinius. Padalykite pyragėlius į dvi dalis ir kiekvieną jų aptepkite kremu

. 4 pyragėlius sudėkite vieną ant kito, aptepkite pyragėlių šonus ir viršų. Papuoškite tortą biskvito trupiniais ir smulkintais riešutais.

Siūlome paragauti:  Vienas pažįstamas nustebino mane perdaręs seną sovietinį aliumininį bidoną. Labai norėčiau tai padaryti dar kartą

"Медовик" больше не готовлю. Торт "Золотой ключик" по новому рецепту: для любителей вкусненького

Iškepusį tortą verta 8 valandoms padėti į šaldytuvą. Likus 2 valandoms iki patiekimo tortą geriau išimti ant stalo.

56

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *