Naminis šokoladas: saldainių klasika iš jūsų virtuvės

naminis šokoladas

Naminis šokoladas – tai ne tik gardus saldumynas, bet ir smagus užsiėmimas, leidžiantis patiems reguliuoti skonį, saldumą ir priedus. Šokolado gaminimas namuose nereikalauja sudėtingos įrangos, o galutinis rezultatas dažnai būna net skanesnis nei parduotuvinis, nes ingredientai – tikri ir be jokių dirbtinių priedų. Šis receptas puikiai tinka ir tiems, kurie mėgsta kūrybą virtuvėje, nes priedus galima keisti pagal savo fantaziją.

Ingredientai

Kakavos milteliai (be cukraus) – 150 g
Sviestas arba kakavos sviestas – 100 g
Cukrus – 100 g (galima naudoti medų ar klevų sirupą)
Pienas – 80 ml (galima augalinį, pvz., migdolų ar avižų)
Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Žiupsnelis druskos
Papildomai – riešutai, džiovinti vaisiai, kokosų drožlės, trupinti sausainiai ar prieskoniai (cinamonas, kardamonas)

Paruošimas

Į nedidelį puodą sudėkite sviestą ir ant labai silpnos ugnies ištirpinkite. Svarbu sviesto neperkaitinti – jis turi tik išsilydyti.

Į tirpintą sviestą supilkite pieną ir suberkite cukrų bei vanilinį cukrų. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Jei naudojate medų ar sirupą, juos įdėkite tik nukėlus puodą nuo ugnies, kad išliktų jų naudingos savybės.

Siūlome paragauti:  Medaus pyragas per 20 minučių. Dabar kepu tik tokiu būdu. Tobulas pyragas.

Po truputį į masę persijokite kakavos miltelius – taip išvengsite gumulėlių. Nuolat maišykite šluotele ar mediniu šaukštu, kad masė būtų visiškai vientisa.

Įberkite žiupsnelį druskos – ji sustiprins šokolado skonį. Jei norite, dabar galite įmaišyti smulkintus riešutus, džiovintus vaisius ar kitus priedus.

Formavimas

Paruoštą šokolado masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formelę ar tiesiog į nedidelę kepimo skardą. Jei norite atskirose porcijose, galite naudoti silikonines saldainių formas.

Išlyginkite paviršių ir, jei mėgstate, pabarstykite viršų papildomais riešutais ar kokosų drožlėmis.

Stingimas

Formą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3–4 valandoms, kol šokoladas visiškai sustings. Jei norite greitesnio rezultato, galima dėti į šaldiklį, tačiau tuomet prieš valgant reikės šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad šokoladas suminkštėtų.

Patiekimas ir laikymas

Sustingusį šokoladą supjaustykite gabalėliais ir patiekite su kava, arbata ar tiesiog kaip saldų užkandį. Laikyti geriausia sandariame inde šaldytuve, kad jis išliktų šviežias ir neišsilydytų.

Patarimai

Jei norite sodresnio skonio, dalį pieno pakeiskite grietinėle. Veganiškai versijai vietoje sviesto naudokite kakavos sviestą arba kokosų aliejų, o pieną – augalinį. Priedus galite rinktis pagal metų laiką – žiemą tinka prieskoniai ir džiovinti vaisiai, vasarą – džiovintos uogos ir traškūs riešutai.

Siūlome paragauti:  Sūrio pyragas su graikinių riešutų praline yra neįtikėtinai skanus desertas

Naminio šokolado gamyba – tai tarsi nedidelė magija jūsų virtuvėje, kai iš kelių paprastų ingredientų gimsta saldumas, kuris džiugina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

197

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!