Negalėjau tuo patikėti, kol nebuvau įtikintas. Žuvies kepimo be vandens taisyklės – sultinga ir traški

Kodėl tiek daug žmonių nemėgsta gaminti žuvies? Tam yra rimtų priežasčių. Pavyzdžiui, šeimininkės nemėgsta aliejaus purslų – jie sklinda ant drabužių ir po visą virtuvę. Kam patinka plauti virtuvės paviršių nuo riebalų dėmių? Todėl virėjos visais įmanomais būdais stengiasi išvengti žuvies kepimo.

Ko jums prireiks:

  • miltų – 3 valgomųjų šaukštų;
  • žuvies – 0,5 kg;
  • druskos – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • kukurūzų miltų – 3 valgomieji šaukštai;
  • šalto vandens;
  • žuvies prieskonių – 1 arbatinis šaukštelis.

Paruošimas:

  1. Žuvį pirmiausia išvalykite nuo vidurių, pašalinkite galvą, uodegą ir žiaunas, perpjaukite į 2 dalis. Žuvies filė pasūdykite, įtrinkite žuvies prieskoniais ir palikite pusvalandį marinuotis.
  2. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir įpilkite į ją 100 g lieso aliejaus. Į dubenį supilkite dviejų rūšių miltus ir juos sumaišykite.
  3. Apvoliokite filė miltuose, pamirkykite ją vandenyje ir sudėkite ant keptuvės.
  4. Kepkite žuvį iš abiejų pusių, kol atsiras auksinė plutelė.
Siūlome paragauti:  Salotos "Anyuta" - receptas iš paprastų produktų. Skanios per 15 minučių

Galiausiai gausite sultingą žuvį, kurios vidus bus sultingas ir be jokių purslų. Tokią žuvį galima patiekti su absoliučiai bet kokiu garnyru.

62

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Tiesiog supilkite tešlą į keptuvę. Skanūs ir labai paprasti plokštainiai su varške
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *