Sriubos kulinarijoje atsirado palyginti neseniai – tik prieš 400-500 metų, kai žmonės išmoko gaminti patiekalus, atsparius aukštai temperatūrai ir nesukeliančius oksidacijos. Tai atvėrė duris naujiems maisto gaminimo būdams.

Sriubos ingredientai:
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 370 g jautienos;
- 1 valgomasis šaukštas saldžiosios paprikos;
- 1/5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 800 g bulvių;
- 1 valgomasis šaukštelis druskos;
2 žirneliai juodųjų pipirų; - 2 žirneliai kvapiųjų pipirų;
- 1 lauro lapas;
- 1 šaukštelis mairūno;
- 1/2 šaukštelio džiovintų česnakų;
- 100 g pomidorų tyrės;
- 1 šaukštelis krapų.

Iš pradžių smulkiai supjaustykite svogūną ir pusžiedžiais supjaustykite morkas. Storasieniame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir pasūdykite morkas ir svogūnus. Tada jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į daržoves. Apkepkite mėsą kartu su daržovėmis, tada įberkite paprikos ir maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite.
Po to į puodą supilkite verdantį vandenį, kad jis apsemtų visus ingredientus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite jautieną, kol suminkštės. Kol mėsa troškinasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Sudėkite bulves į puodą, pagardinkite druska, mairūnu, sausu česnaku, juodaisiais pipirais ir kvapiaisiais pipirais, įdėkite lauro lapą.
Bulves užpilkite verdančiu vandeniu, vėl uždenkite ir troškinkite, kol bulvės bus paruoštos. Tada sudėkite pomidorų tyrę ir krapus, gerai išmaišykite ir sriubą virkite dar 5 minutes.

Ši sriuba yra tiršta ir soti, todėl ją galima laikyti ir pirmuoju, ir antruoju patiekalu. Tai puikus pasirinkimas pietums ir tikrai taps mėgstamiausia ant jūsų stalo.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.