Pasiruošimas žiemai! Neįtikėtinai skanūs gruziniško stiliaus baklažanai

Siūlau aštrias ir kvapnias baklažanų salotas su paprikomis ir česnakais. Recepto proporcijos skirtos nedidelei partijai paruošti, iš pradžių pabandykite, o paskui gaminkite daugiau.

Paruošimui reikės tokių ingredientų:

baklažanų, 1 kg;

– raudonosios saldžiosios paprikos, 3 vnt;

– česnako, 1 galvutė;

– žalumynų pagal skonį, 2 ryšulėliai

; – aštriosios paprikos pagal skonį; –

druskos, 2 šaukšteliai

; – cukraus, 1 chl

; – 9 proc. acto, 2 šaukštai

;

– augalinio aliejaus.

Gaminimo procesas

Baklažanus supjaustykite 0,5 mm storio apskritimais ir pasūdykite – ne tam, kad pašalintumėte kartumą, o tam, kad gerai pasūdytumėte, sumaišykite.

Žalumynus susmulkinkite peiliu

Saldžiąją papriką, česnaką ir aštriąją papriką

susmulkinkite

trintuvu

. Įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Patarimas: jei bijote, kad patiekalas bus riebus, į baklažanus įpilkite 2 šaukštus aliejaus, gerai išmaišykite ir kepkite ant sausos keptuvės. Galite tiesiog sudėti baklažanus ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Į susmulkintą tyrę įberkite druskos ir cukraus, supilkite actą, įmeskite susmulkintų žolelių. Išmaišykite ir paragaukite – jei trūksta druskos ar cukraus, jų įpilkite.

Siūlome paragauti:  Kaip įprastą maisto gaminimą paversti šeimos hobiu

Baklažanus ir padažą sluoksniais paskleiskite sterilizuotuose stiklainiuose

.

Viską sandariai sudėkite.

Заготовки на зиму! Невероятно вкусные баклажаны по-грузински

Uždenkite dangteliais, sudėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu arba karštu vandeniu ir sterilizuokite nuo užvirimo momento 15 minučių ant silpnos ugnies.

Užsukite dangtelius, apverskite, užsukite ir palikite atvėsti.

Laikykite rūsyje arba sandėliuke

. Baklažanai derinami su bet kokiais garnyrais, mėsos patiekalais, tai tiesiog universalus gaminys.

Заготовки на зиму! Невероятно вкусные баклажаны по-грузински

242

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Skanus, paprastas ir ekonomiškas. Pyragas be kepimo per 15 minučių
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *