Sotus ir skanus pyragas iš lietinės tešlos su kiaušiniais, žaliaisiais svogūnais ir šviežiomis žolelėmis.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
grietinės, 150 g;
– kefyro, 200 g;
– kiaušinių, 3 vnt.;
– miltų, 170 g;
– druskos, 0,5 šaukštelio
; – raugo, 1 šaukštelis
; – sviesto, 50 g;
– sūrio, 100 g.
Įdarui paruošti reikia:
–
žaliųjų svogūnų gero ryšulėlio
; – kiaušinių, 3 vnt
; – druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimo procesas
Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite žalius svogūnus ir žoleles. Sumaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
. Kefyrą sumaišykite su grietine ir kiaušiniais
. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, supilkite į skystą mišinį ir išminkykite.
Įdėkite suminkštinto sviesto ir tarkuoto sūrio, išminkykite
.
Formą išklokite pergamentu, jei turite silikoninę formą – ištepkite augaliniu aliejumi
. Supilkite dalį tešlos, sudėkite įdarą ir supilkite antrą dalį.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių, paruoštumą tikrinkite lazdele.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.
https://shorturl.fm/TybYo