Kad kotletai būtų sultingi ir švelnūs, minkšti, reikia tinkamai išvirti maltą mėsą. Šia paslaptimi su manimi pasidalijo draugė, kuri dirba virėja restorane, o jos kotletai visada yra aukščiau visų pagyrimų.
Norėdami paruošti skanius kotletus, vadovaukitės mano patarimais
Pasigaminkite maltinukus – mėsą susukite mėsmale arba tiesiog susmulkinkite.
Dabar įberkite mėgstamų prieskonių
.
Aš paprastai dedu tik juodųjų pipirų – man patinka natūralus kotletų skonis.
Dabar supilkite ledinį vandenį (1 kg maltos mėsos – 150 ml vandens).
Išmaišykite, suplakite maltą mėsą ir sudėkite į maišelį.
Dar kartą suplakite maltą mėsą į maišelį ir 3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Prieš pat kotletų kepimą maltą mėsą pasūdykite ir sumaišykite su smulkintais svogūnais – pagal savo skonį.
Viską, dabar kepkite kotletus ir patiekite su įvairiais garnyrais ir padažais
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.