Salotos su šprotais – paprastas ir skanus patiekalas, kuriame dera konservuota žuvis, šviežios daržovės, bulvės ir kiaušiniai. Šį užkandį lengva paruošti, tačiau jis visada džiugina skoniu ir aromatu.
Šprotų istorija prasideda Baltijos šalyse ir Skandinavijoje
.
Šiose šalyse šis patiekalas buvo skirtas ilgalaikiam laikymui. Nuo XIX a. pabaigos šprotai išpopuliarėjo Europoje. SSRS šis užkandis tapo šventinio stalo simboliu. Tada pasirodė pirmieji salotų su šiuo ingredientu receptai.
Įdomu tai, kad šprotai yra ne žuvies pavadinimas, o paruošimo būdas. Gamybai paprastai naudojami šprotai, silkės arba silkės, kurios yra rūkomos ir užpilamos aliejumi, kad geriau išsilaikytų.
Salotos su šprotais gali būti patiekiamos tiek šventiniam stalui, tiek įprastai vakarienei ar pietums.
Ingredientai: šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai, šprotai:
- Ingredientai: šprotai – 150 g;
- Agurkai – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Konservuoti žirneliai – 300 g;
- bulvės – 2 vnt;
- krapai – ryšulėlis;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis;
- Majonezas – 3 šaukštai.
Salotų paruošimas:
Supjaustykite šprotus smulkiai, supjaustykite nedidelį agurko kubelį, virtus kiaušinius. Salotinėje sumaišykite šprotus, kiaušinius, agurkus ir konservuotus žirnelius.
Nuluptas virtas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į salotas. Supjaustykite krapus ir žaliuosius svogūnus ir supilkite juos į salotas
. Salotas pasūdykite, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.


Gausite paprastas ir greitai paruošiamas salotas su šprotais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

