Žalieji pomidorai patys savaime yra originalaus skonio, o jei juos marinuosite specialiame marinate, turėsite puikų užkandį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- žaliųjų pomidorų, 1. 5 kg;
- saldžiosios paprikos, 800 g;
- aštriosios paprikos, 1 vnt. arba pagal skonį;
- česnako, 80 g;
- actas, 9 %, 100 ml;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 3 šaukštai.
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gausite 3 stiklainius, kurių tūris 700 g.
Pomidorai supjaustomi griežinėliais ir sudedami į marinavimui skirtą indą.
Saldžioji ir aitrioji paprika supjaustoma gabaliukais.
Saldžioji ir aitrioji paprika, česnakai susmulkinami trintuvu ir sudedami į pomidorus
. Įdedama druskos ir cukraus, acto ir augalinio aliejaus.
Masė labai gerai išmaišoma ir paliekama 2 valandoms
.
Periodiškai salotas išmaišykite
. Masę išpilstykite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite dangteliais. Stiklainius
sudėkite į skardą ant rankšluosčio, stiklainių pečius užpilkite šiltu vandeniu.
Sterilizuokite nuo užvirimo momento 25 min.
Užsukite dangtelius, palikite atvėsti.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke
. Aštriųjų pipirų ir česnakų kiekį reguliuokite patys.
Tokias salotas užkandžiams galite pasigaminti ir dabar – tiesiog palikite jas marinate 1 dienai.
Padėkite indą į šaldytuvą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.