Tokie gardūs maltos mėsos ir grybų, sūrio kotletai gali būti puiki šventinio stalo puošmena.
Jiems paruošti reikės tokių ingredientų:
–
mėsos gabalo kotletams, gali būti vištiena arba kiauliena, 500 g;
– sūrio, 100 g;
– grybų, 300 g;
– svogūnų, 1 vnt.;
– žolelių, druskos, pipirų, prieskonių.
Kotletams kepti reikia:
–
bulvių, 3 vnt
; – kiaušinio, 1 vnt
; – miltų.
Kepimo procesas
Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais ir apkepinami augaliniame aliejuje
. Grybai supjaustomi gabaliukais ir sumaišomi su svogūnais, viskas pakepinama, kol išgaruos skystis. Prieš pat kepimo pabaigą įberiama šiek tiek druskos ir pipirų – tik tam, kad išryškėtų grybų skonis, vėliau faršas dar pasūdomas.
Žolelės smulkiai supjaustomos, sūris sutarkuojamas ir ši masė sumaišoma su grybais ir svogūnais.
Mėsa supjaustoma porcijomis ir apkepinama
.
Ant kiekvieno kotleto dedama faršo ir susukama taip, kad gautųsi kotleto forma.
Iš pradžių apvoliokite kotletus miltuose, tada plaktuose kiaušiniuose, tada tarkuotose
bulvėse
. Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol taps traškūs
.
Sudėkite kotletus į formą su dangčiu arba tiesiog uždenkite formą folija ir 30 minučių pašaukite į orkaitę
.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Patiekite kotletus su įvairiais garnyrais ir šviežių daržovių salotomis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

