Patiekalas gaunasi labai skanus ir neįprastas. Jums tikrai patiks gardūs maltos mėsos kotletai su bulvių įdaru.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- maltos vištienos, 600 g;
- svogūno, 1 vnt;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirų mišinio;
- kiaušinis, 1 vnt;
- manų kruopos, 2 šaukštai;
- kario, rūkytos paprikos, džiovintų česnakų, pipirų.
Įdarui paruošti reikia:
- bulvių košės, 150 g;
- sūrio, 50 g;
- žolelių.
Gaminimo procesas
Susmulkinkite trintuvu arba įprasta tarka svogūną ir sumaišykite su malta vištiena, įberkite prieskonių. Prieskonių galite dėti pagal skonį.
Įmuškite kiaušinį ir išminkykite, suberkite manų kruopas ir išmaišykite rankomis.
Patarimas: labai gerai išmaišykite mišinį rankomis, kad manų kruopos gerai išbrinktų.
Paliekame 20 minučių.
Bulvių košę
sumaišome su tarkuotu sūriu ir smulkintomis žolelėmis
.
Iš bulvių
ir sūrio
košės
suformuojame nedidelius pirštelius.
Sudrėkiname rankas ir iš maltos mėsos suformuojame plokščią paplotėlį, į vidurį dedame pirštelį ir bulves, užspaudžiame kraštus ir suformuojame kotletukus
Tokius kotletukus kepame ne tik iš abiejų pusių, bet ir iš galų.
Įdarą galite pasigaminti bet kokį pagal savo skonį, tai gali būti grybai ir sūris, lydytas sūris ir pan.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

