Tik malta mėsa ir kopūstai. Skanūs ir švelnūs tingūs įdaryti kopūstai vakarienei: dalinuosi receptu

Daugelyje šalių yra analogiškų įdarytų kopūstų receptų. Mėsos vyniojimo į kopūstų lapus tradicija yra gana sena. Dažniausiai šio recepto tendenciją galima atsekti Europoje, Kaukaze ir Rytuose

. Pirmą kartą mėsą tokiu būdu pradėta gaminti Osmanų imperijoje. Iš ten receptas nukeliavo pas europiečius, kurie noriai perėmė įdarytų kopūstų gaminimo patirtį. Be kopūstų lapų, žmonės mėsą vyniojo į vyšnių lapus. Tačiau NVS šalyse receptas su kopūstais įsitvirtino geriau.

Paruoškime drauge tingiųjų kopūstų įdarytus kopūstus su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais su kopūstais.

Siūlome paragauti:  Net jei uždarysite 100 skardiniu to visada nepakanka - maskaradiniai pomidorai žiemai

Tinginių įdarytų kopūstų ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: ryžiai – 80 g;
  • kopūstai – 300 g;
  • Įdaras – 500 g;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Paprikos – 1 šaukštelis;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • Hmeli – suneli – ½ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 40 ml;
  • Morkos – 1 vnt;
  • grietinė – 100 g;
  • Pomidorų pasta – ½ šaukštelio.

Tinginių įdarytų kopūstų paruošimas:

Kopūstus smulkiai sukapokite, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Palikite kopūstus verdančiame vandenyje 15 min.

Sumaišykite

maltą

mėsą su svogūnu, virtais ryžiais ir kopūstais, nuspaustais nuo skysčio pertekliaus. Į maltą mėsą įberkite druskos, paprikos, juodųjų pipirų ir hopeli-suneli, įmuškite kiaušinį

. Į maltą mėsą įspauskite česnako skiltelę, visus ingredientus gerai išmaišykite

.

Просто фарш и капуста. Вкусные и нежные ленивые голубцы на ужин: делюсь рецептом

Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, suformuokite įdarytą kopūstą ir sudėkite ant dugno.

Просто фарш и капуста. Вкусные и нежные ленивые голубцы на ужин: делюсь рецептом

Kepkite įdarytus kopūstus 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Tuo metu svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų, o morkas sutarkuokite stambia tarka

Siūlome paragauti:  Tinkamas naujametinis desertas. Gražus ir originalus: labai paprastas receptas

. Svogūnus ir morkas apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į daržoves sudėkite grietinę ir pomidorų pastą, supilkite vandenį ir užvirinkite.

Просто фарш и капуста. Вкусные и нежные ленивые голубцы на ужин: делюсь рецептом

Pilkite padažą ant įdarytų kopūstų ir vėl kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Просто фарш и капуста. Вкусные и нежные ленивые голубцы на ужин: делюсь рецептом

Rezultatas – sultingi įdaryti kopūstai.

Просто фарш и капуста. Вкусные и нежные ленивые голубцы на ужин: делюсь рецептом

Šis receptas puikiai tinka žmonėms, kurie nenori ilgai vynioti maltos mėsos į kopūstų lapus.

174

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *