Tinginė žirnių sriuba su lydytu sūriu: greita, skanu ir aromatinga

Ingredientai:

vanduo – 3 litrai
bulvės – 300 gr
maži makaronai – 150 g
lydytas sūris – 2 vnt
žalieji žirneliai – 100 gr
svogūnas – 1 galva
morkos – 1 vnt
lauro lapas – 1 vnt
druskos, pipirų pagal skonį

Paruošimas:

Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.

Sudėkite bulves, supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite 10
minutes.

Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais, morkas sutarkuokite smulkia tarka.

Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Į keptuvę įpilkite makaronų, pagal skonį druskos ir pipirų. Virkite dar 3 minutes, tada suberkite lydytą sūrį, supjaustytą gabalėliais ir žaliuosius žirnelius.

Virkite 3 minutes ir sudėkite kepsnį bei lauro lapą. Išmaišykite ir po poros minučių nukelkite nuo viryklės.

Siūlome paragauti:  Porą galvų kvapnaus česnako paverčiant tradicine itališka česnakų sriuba

Gero apetito!

46

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!