Obuolių sausainiai – skanus ir aromatingas desertas, kuris gali būti puikus priedas prie arbatos ar kavos puodelio.
Obuoliuose gausu vitaminų
ir
mineralų, pavyzdžiui, B grupės vitaminų, vitamino C, kalio, geležies ir kitų. Todėl obuolių sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi.
Tokie sausainiai gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos: smėlinės, sluoksniuotos tešlos, sausainių ir kt. Obuolių galima dėti į pačią tešlą arba jais papuošti paruoštus sausainius.
Papasakosime apie paprasčiausią obuolių sausainių receptą.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Pienas – 50 ml;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Vanilės – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Obuolys – 2 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- cinamono.
Obuolių sausainių paruošimas:
Įdarui obuolius nulupkite nuo sėklalizdžių ir sėklalizdžių, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje sumaišykite obuolius su cukrumi, cinamonu ir sviestu, virkite, kol suminkštės.
Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vanile, į mišinį supilkite pieną ir ištirpintą sviestą, išmaišykite. Į mišinį suberkite druską, kepimo miltelius ir dalį miltų, išminkykite tešlą
. Į tešlą suberkite likusius miltus ir toliau minkykite minkštą ir nelipnią tešlą. Tada tešlą dėkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į sluoksnį
. 3-4 mm storio sluoksnį iškočiokite ir išpjaukite nedidelius 5-6 cm skersmens apskritimus. Ant dalies kiekvieno apskritimo užtepkite įdaro. Įdarą uždenkite kita tešlos puse.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.
Rezultatas – skanūs sausainiai su obuolių įdaru. Galite pabarstyti cukraus pudra, tada bus dar saldesni.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.