Vertinantiems tikrą skonį: agrastų likeris

Mano vyras kiekvieną vasarą man gamina šį gėrimą!

Be lengvo paruošimo, siūlomas likeris pasižymi plačiu kintamumu. Jei pageidaujama, recepte pateiktą 25 laipsnių gėrimą galima padaryti mažiau stiprų, pakeičiant 70 laipsnių alkoholį įprasta degtine.

Jei norite stipresnio rezultato, turėsite sumažinti vandens kiekį. Cukraus kiekį galite padidinti pagal savo skonį.

Ingredientai

70 laipsnių alkoholis arba gerai išvalytas tokio pat stiprumo naminukės – 1 l

Prinokusios agrastės – 1 kg

Cukrus – 300 g .

Vanduo – priklausomai nuo situacijos

Paruošimas :

Agrastus rūšiuokite, pašalinkite stiebus ir kitas augalų liekanas, tada kruopščiai nuplaukite.

Uogas sudėkite į trijų litrų stiklainį ir sutrinkite trintuvu.

Užpilkite juos alkoholiu, sandariai uždarykite dangtį ir palikite šiltoje, tamsioje vietoje 10 dienų.

Siūlome paragauti:  Kalnas sausainių šventėms. Vokiški naminiai sausainiai "Stollenki"

Nusausinkite alkoholį, perkoškite, supilkite į švarų indą, sandariai uždarykite ir kurį laiką paslėpkite tamsioje vietoje. Likusias uogas pabarstykite cukrumi ir 5 dienas palaikykite ant saulėtos palangės.

Pasibaigus nurodytam laikotarpiui, gautą sirupą reikia perkošti, į jį įspausti uogas ir įpilti vandens, kad bendras skysčio tūris būtų lygus litrui

Gautą skystį kruopščiai sumaišykite su anksčiau paruošta alkoholio tinktūra, dar kartą gerai perkoškite ir vėl supilkite į švarų stiklainį.

Sandariai uždarytą indą laikykite sausoje, tamsioje vietoje maždaug mėnesį, kartkartėmis filtruodami gėrimą, kai atsiranda drumstumo ar nuosėdų.

Paruoštą likerį reikia išpilstyti į butelius ir laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.

252
Siūlome paragauti:  Bet kuri šeimininkė iš pirmo karto viską padarys teisingai. Sultingas ir skanus lulia kebabas keptuvėje

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!