Šią sriubą paruošti nesunku, tačiau skani, aromatinga ir soti. Jis visada džiugina akį ir pakelia nuotaiką atsisėdęs ant šeimos stalo.
Ingredientai:
- Vištienos sriuba (bet kuri dalis su kaulu) – 400-500 g;
- Nuluptos bulvės – 250 g;
- Svogūnai – 50 g;
- Morkos – 60 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 60-70 g;
- rafinuotas augalinis aliejus – 30 g;
- Druska, prieskoniai, žolelės – pagal skonį;
- Filtruotas vanduo sultiniui – 1700 ml.
Paruošimas:
- Įdėkite vištieną į keptuvę su šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 20 minučių, nugriebdami paviršiuje susidariusias putas.
- Norint pagaminti skanų sultinį, geriausia naudoti vištieną su kaulu. Tai suteiks sultiniui sodrų skonį ir aromatą.
- Bulves supjaustykite gabalėliais ir supilkite į verdantį sultinį. Prieš dėdami bulves, vištieną išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti dubenyje. Kai vištiena atvės, prieš patiekdami galite ją susmulkinti ir įdėti į sriubos dubenį.
- Bulves virkite sultinyje, kol suminkštės.
- Morkas ir svogūnus supjaustykite juostelėmis ir lengvai pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Nereikia daržovių pervirti, kad sriuba išlaikytų subtilų skonį ir aromatą.
- Kol bulvės kepa, paruoškite gnocchi. Tinkamame dubenyje sumaišykite kiaušinį (geriausia didelį), druską ir miltus, kol gausis gana tiršta konsistencija.
- Arbatiniu šaukšteliu paimkite porcijas tešlos ir supilkite į verdantį sultinį su bulvėmis, virkite porą minučių ant vidutinės ugnies. Tada pridėkite keptų daržovių, žolelių, druskos ir bet kokių prieskonių pagal savo skonį.
- Beveik baigtą sriubą užvirkite, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies. Leiskite sriubai virti po dangčiu 10-15 minučių, tada supilkite į lėkštes.
Gero apetito!