Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos sriuba „Babuškinas“ – klasikinis patiekalas, kurį vaikystėje tikriausiai valgydavome kiekvienas.

Šią sriubą paruošti nesunku, tačiau skani, aromatinga ir soti. Jis visada džiugina akį ir pakelia nuotaiką atsisėdęs ant šeimos stalo.

Ingredientai:

  • Vištienos sriuba (bet kuri dalis su kaulu) – 400-500 g;
  • Nuluptos bulvės – 250 g;
  • Svogūnai – 50 g;
  • Morkos – 60 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 60-70 g;
  • rafinuotas augalinis aliejus – 30 g;
  • Druska, prieskoniai, žolelės – pagal skonį;
  • Filtruotas vanduo sultiniui – 1700 ml.

Paruošimas:

  1. Įdėkite vištieną į keptuvę su šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 20 minučių, nugriebdami paviršiuje susidariusias putas.
  2. Norint pagaminti skanų sultinį, geriausia naudoti vištieną su kaulu. Tai suteiks sultiniui sodrų skonį ir aromatą.
  3. Bulves supjaustykite gabalėliais ir supilkite į verdantį sultinį. Prieš dėdami bulves, vištieną išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti dubenyje. Kai vištiena atvės, prieš patiekdami galite ją susmulkinti ir įdėti į sriubos dubenį.
  4. Bulves virkite sultinyje, kol suminkštės.
  5. Morkas ir svogūnus supjaustykite juostelėmis ir lengvai pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Nereikia daržovių pervirti, kad sriuba išlaikytų subtilų skonį ir aromatą.
  6. Kol bulvės kepa, paruoškite gnocchi. Tinkamame dubenyje sumaišykite kiaušinį (geriausia didelį), druską ir miltus, kol gausis gana tiršta konsistencija.
  7. Arbatiniu šaukšteliu paimkite porcijas tešlos ir supilkite į verdantį sultinį su bulvėmis, virkite porą minučių ant vidutinės ugnies. Tada pridėkite keptų daržovių, žolelių, druskos ir bet kokių prieskonių pagal savo skonį.
  8.   Beveik baigtą sriubą užvirkite, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies. Leiskite sriubai virti po dangčiu 10-15 minučių, tada supilkite į lėkštes.
Siūlome paragauti:  Tinginė žirnių sriuba su lydytu sūriu: greita, skanu ir aromatinga

Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!