Burokėliai yra naudingas vitaminų ir mineralų šaltinis žmogaus organizmui. Senovėje burokėliai buvo naudojami įvairioms ligoms gydyti. Viduramžiais burokėliai jau buvo naudojami kaip kosmetikos priemonė. Iš burokėlių buvo gaminami lūpų dažai ir rožiniai.
Vėliau burokėliai vėl tapo gydomąja priemone
.
Tik dabar burokėliai buvo derinami su kitais vaistais.
Kulinarijos istorijoje burokėliai turi didžiulį svorį dėl kultinių barščių, vinegreto ir silkės pagal Šubą receptų. Paruoškime dar vienas burokėlių salotas.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėlis – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Pekino kopūstai – 200 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Druska – ½ šaukštelio;
- kalendros – žiupsnelis;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- džiovintų bazilikų – ½ šaukštelio;
- citrinos sultys – 2 šaukšteliai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite korėjietiška tarka.

Stambiai supjaustykite Pekino kopūstus, sudėkite prie burokėlių ir morkų
. Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūną, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės, ir sudėkite į salotas.
Česnako skilteles išspauskite per presą, sudėkite į likusius ingredientus
. Salotas pasūdykite ir papipirinkite, įberkite džiovintų bazilikų ir kalendrų
.
Į salotas supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.

Gauname paprastas salotas iš šviežių burokėlių. Šiam receptui daržovių virti nereikia.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

