Žalių burokėlių salotos, kurias galiu valgyti kasdien. Tai paprasta ir skanu

Burokėliai yra naudingas vitaminų ir mineralų šaltinis žmogaus organizmui. Senovėje burokėliai buvo naudojami įvairioms ligoms gydyti. Viduramžiais burokėliai jau buvo naudojami kaip kosmetikos priemonė. Iš burokėlių buvo gaminami lūpų dažai ir rožiniai.

Vėliau burokėliai vėl tapo gydomąja priemone

.

Tik dabar burokėliai buvo derinami su kitais vaistais.

Kulinarijos istorijoje burokėliai turi didžiulį svorį dėl kultinių barščių, vinegreto ir silkės pagal Šubą receptų. Paruoškime dar vienas burokėlių salotas.

Burokėlių salotų ingredientai:

  • Burokėlis – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Pekino kopūstai – 200 g;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • kalendros – žiupsnelis;
  • Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • džiovintų bazilikų – ½ šaukštelio;
  • citrinos sultys – 2 šaukšteliai.
Siūlome paragauti:  Vasaros džiaugsmo salotos. Naujas šviežias receptas per 10 minučių: netikėtas pažįstamų ingredientų derinys

Burokėlių salotų paruošimas:

Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite korėjietiška tarka.

Салат из сырой свеклы, который я могу есть хоть каждый день. Не надоедает: просто и вкусно

Stambiai supjaustykite Pekino kopūstus, sudėkite prie burokėlių ir morkų

. Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūną, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės, ir sudėkite į salotas.

Česnako skilteles išspauskite per presą, sudėkite į likusius ingredientus

. Salotas pasūdykite ir papipirinkite, įberkite džiovintų bazilikų ir kalendrų

.

Į salotas supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.

Салат из сырой свеклы, который я могу есть хоть каждый день. Не надоедает: просто и вкусно

Gauname paprastas salotas iš šviežių burokėlių. Šiam receptui daržovių virti nereikia.

24

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Kaip paruošti makaronų padažą su avinžirnių ir grybų padažu
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *