Saldžiosios paprikos aštriame garstyčių padaže – skanus užkandis, kuris tinka prie įvairių patiekalų, ypač mėsos.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- raudonųjų mėsingų paprikų, 2 kg;
- neaštrių garstyčių, 500 g;
- rafinuoto augalinio aliejaus, 500 g.
Marinatui paruošti reikia:
- vandens, 1 litro;
- obuolių acto, 240 g arba 9 %, 200 g;
- druskos, 2 valg;
- cukraus, 4 šaukštai;
- česnako, 8 skiltelės;
- pipirų grūdelių, 10 vnt;
- kvapiųjų pipirų, 8 vnt.
Paruošimo procesas
Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis.
Marinatui sumaišykite šaltą vandenį su actu, druska ir cukrumi, paprikomis ir česnako skiltelėmis
. Užvirinkite ir sudėkite
paprikas
, blanširuokite jas 15 minučių ant silpnos ugnies
. Išimkite paprikas iš marinato arba išberkite jas ant sietelio
. Padažui paimkite garstyčias ir sumaišykite su augaliniu aliejumi, suplakite mikseriu
.
Patarimas: galite naudoti ir plaktuvą, tik tai užtruks šiek tiek ilgiau.
Sudėkite
paprikas
į sterilizuotus stiklainius, šiek tiek užsukite
, užsukite dangtelius
, palikite atvėsti ir laikykite rūsyje arba sandėliuke
.
Labai skanus receptas, kurio negalėjau pabandyti pagaminti, bet nusprendžiau ir mano šeimai labai patiko. Rekomenduojama.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.