Žiemą paprikų nebeperku. Naujas būdas paruošti paprikas žiemai

Saldžiosios paprikos aštriame garstyčių padaže – skanus užkandis, kuris tinka prie įvairių patiekalų, ypač mėsos.

Зимой перец больше не покупаю. Новый способ заготовки перца на зиму

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

  • raudonųjų mėsingų paprikų, 2 kg;
  • neaštrių garstyčių, 500 g;
  • rafinuoto augalinio aliejaus, 500 g.

Marinatui paruošti reikia:

  • vandens, 1 litro;
  • obuolių acto, 240 g arba 9 %, 200 g;
  • druskos, 2 valg;
  • cukraus, 4 šaukštai;
  • česnako, 8 skiltelės;
  • pipirų grūdelių, 10 vnt;
  • kvapiųjų pipirų, 8 vnt.

Paruošimo procesas

Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis.

Marinatui sumaišykite šaltą vandenį su actu, druska ir cukrumi, paprikomis ir česnako skiltelėmis

. Užvirinkite ir sudėkite

paprikas

, blanširuokite jas 15 minučių ant silpnos ugnies

. Išimkite paprikas iš marinato arba išberkite jas ant sietelio

. Padažui paimkite garstyčias ir sumaišykite su augaliniu aliejumi, suplakite mikseriu

Siūlome paragauti:  Varškė ir kefyras! Obuolių paplotėliai kaip keksiukai: greiti pusryčiai per 5 minutes

.

Patarimas: galite naudoti ir plaktuvą, tik tai užtruks šiek tiek ilgiau.

Sudėkite

paprikas

į sterilizuotus stiklainius, šiek tiek užsukite

, užsukite dangtelius

, palikite atvėsti ir laikykite rūsyje arba sandėliuke

.

Зимой перец больше не покупаю. Новый способ заготовки перца на зиму

Labai skanus receptas, kurio negalėjau pabandyti pagaminti, bet nusprendžiau ir mano šeimai labai patiko. Rekomenduojama.

79

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Daug skanesnis nei įprasti belyashi ir chebureks. Sultingi pyragai namuose ant keptuvės
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *