Žiemai visada sukuosi 30 stiklainių šių salotų: vasario mėnesį nieko nebelieka. Jums patiks

Rauginti kopūstai – tai produktas, gaunamas pienarūgštės fermentacijos būdu rauginant pjaustytus kopūstus. Tai vienas populiariausių ir prieinamiausių fermentuotų maisto produktų, turintis ilgą istoriją ir daug sveikatai naudingų medžiagų. Rauginti kopūstai

yra vitaminų C, K, B grupės vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, kalis, magnis ir cinkas, šaltinis. Juose taip pat yra probiotikų, kurie gerina žarnyno sveikatą ir stiprina imuninę sistemą.

Raugintus kopūstus galima naudoti kaip atskirą patiekalą arba kaip kitų patiekalų, pavyzdžiui, šči, vinegreto ar pyragų, ingredientą.

Sudedamosios dalys:

  • Baltasis kopūstas – 3 kg;
  • pomidorai – 1,5 kg;
  • saldžiosios paprikos – 1 kg;
  • morkos – 1 kg;
  • svogūnai – ½ kg;
  • cukraus – 6 šaukštai;
  • druskos – 6 šaukštai;
  • saulėgrąžų aliejaus – 100 ml;
  • 70 % acto esencija – ½ šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Visą žiemą gailėsitės, jei to nepadarysite! Marinuoti pomidorai ir agurkai yra skanūs!

Raugintų kopūstų paruošimas:

Supjaustykite pomidorus mažais griežinėliais, sudėkite juos į 8 l talpos dubenį. Į pomidorus supilkite cukrų ir druską, palikite, kol atsiras sulčių

. Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais. Sudėkite morkas, svogūnus ir paprikas į dubenį su pomidorais, maišykite, kol susidarys sultys

. Šinkuokite kopūstus mažais šiaudeliais, sudėkite į dubenį su likusiomis daržovėmis. Supilkite į augalinio aliejaus ir acto mišinį, išmaišykite ir palikite 3 val. šiltai

. Dar kartą salotas

išmaišykite

, perpilkite į stiklainius ir užsukite. Sudėkite stiklainius į didelį puodą, ant dugno iš anksto uždenkite rankšluosčiu

. Pripilkite puodą vandens “iki stiklainių pečių” ir virkite pusvalandį. Tada palikite kopūstus stiklainiuose atvėsti, apverskite juos aukštyn kojomis.

Siūlome paragauti:  Vareniki iš geriausios tešlos - tokios, kokią ruošiate parduoti. Patikrintas receptas

Всегда закатываю на зиму по 30 банок этого салата: уже в феврале ничего не остаётся. Вам точно понравится

Tokias kopūstų salotas galite laikyti šaldytuve arba rūsyje. Puikus marinuotų kopūstų variantas šventėms žiemą.

72

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *