Sūrio pyragaičiai yra vienas populiariausių sūrio patiekalų. Siūlome sūrio pyragėlius kepti keptuvėje, kur jie iškeps purūs, minkšti ir skanūs, naudojant minimalų miltų kiekį
Ingredientai
- Sausas sūris, kurio riebumas yra 5% arba 9% – 500 gramų
- Bananas – 1 vnt.
- Miltai – 2 valg. šaukštai (galbūt daugiau, priklausomai nuo sūrio drėgmės ir banano svorio)
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas
1. Jei sūris nėra sausas, nuspauskite drėgmę marle. Sūrį ir bananą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
2. Suberkite cukrų ir miltus. Jei tešla gerai išlaiko formą, užteks 1 valg. šaukšto miltų. Jei tešla vis dar skysta ir nepelija, reikia įberti dar šiek tiek miltų. Gerai išmaišykite tešlą.

3. Pabarstykite paviršių miltais ir rankomis suformuokite sūrio pyragėlius.
4. Kepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje iki auksinės rudos spalvos, 3–4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Galite uždengti dangčiu, kad sūrio pyragaičiai gerai iškeptų viduje.
5. Iškeptus sūrio pyragėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekite sūrio pyragėlius su mėgstamais padažais, grietine, uogiene, medumi ir kt.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.