Jis dingsta nuo stalo per du kartus! Dalinuosi savo mėgstamiausiu kotletų sriubos receptu

Klasikinė kotletų sriubos receptūra yra daugelio mėgstamiausia. Pagrindiniai ingredientai yra labai paprasti: malta mėsa, iš kurios gaminsime kotletus, ir bulvės su morkomis.

Šią sriubą galima virti vandenyje, taip pat bet kokiame mėsos ar daržovių sultinyje. Tokiu atveju sriuba su kotletais bus sodresnio skonio. Žinoma, kiekviena šeimininkė gali turėti savo gudrybių ir papildymų. Būtinai palikite juos šio recepto komentaruose.

Kaip pasigaminti kotletų sriubą

  • Malta mėsa – 300 g
  • Bulvės – 600 g
  • Morkos – 150 g
  • Vanduo – 1,2 litro arba sultinys
  • Svogūnas – 150 g
  • Vištienos kiaušinis – 1 gabalėlis mažas
  • Džiūvėsėliai – 2 šaukštai.
  • Česnakas – 2 skiltelės.
  • Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai.
  • Prieskoniai – pagal skonį
  • Žalumynai – 2 valg. šaukštai smulkintų
  • Grietinė – nebūtina patiekimui

Paruošimas: 1 žingsnis

Paruoškite pagrindinius klasikinės kotletų sriubos ingredientus.

Parduotuvėje priešais save paėmiau kiaulienos sprandinę, kuri buvo sumalta į maltą mėsą. Šiuo atveju esu visiškai įsitikinęs jos kokybe.

Į maltą mėsą visada įberiu šiek tiek maltų džiūvėsėlių, kad kukuliai būtų minkštesni. Be džiūvėsėlių jie bus tankesni ir kietesni. Tačiau džiūvėsėliai nėra privalomas ingredientas. Jei norite grynos mėsos, tiesiog jų neįtraukite į receptą.

Vištienos kiaušinis yra mažas, maždaug 56–58 gramai.

Žalumynai jau supjaustyti, šviežiai užšaldyti.

Kalbant apie prieskonius, be įprastos druskos ir pipirų, aš taip pat naudoju Svano druską – druskos ir prieskonių mišinį, gruzinišką virtuvę. Ji suteikia patiekalui papildomo aromato. Patiekalo sudėtis: česnakas, kalendra, aitrioji paprika, kmynai, krapų sėklos, šafranas. Man labai patinka šis prieskonis, jis dera prie visko.

Siūlome paragauti:  Grikių sriuba su kukuliais daržovių sultinyje: skanu ir maistinga!
2 veiksmas

Nulupkite svogūną ir perpjaukite jį pusiau. Pirmąją pusę smulkiai supjaustykite, ji bus naudojama sriubai kepti.

3 žingsnis

Kitą svogūno pusę sudėkite į trintuvą, įpilkite 40 gramų vandens ir susmulkinkite. Šis susmulkintas svogūnas bus dedamas į maltą mėsą kukuliams.

Jei mėsą susukate į maltą mėsą patys, tuomet tereikia kartu su ja susukti svogūną, o tada maišant supilti vandenį į pačią maltą mėsą.

4 žingsnis

Nulupkite ir susmulkinkite morkas ir česnaką.

Aš visada perspaudžiu česnaką per presą, o morkas sutarkuoju; mano nuomone, tai šiek tiek greičiau nei pjaustyti peiliu.

5 veiksmas

Sudėkite maltą mėsą į dubenį ir sudėkite iš trintuvo supjaustytą svogūną, maltus džiūvėsėlius, česnaką, druską, pipirus ir įmuškite kiaušinį.

6 veiksmas

Maltą mėsą gerai išmaišykite (porą minučių), kol ji taps vientisa, ir iš jos suformuokite mažus kukulius sriubai. Kukulių dydis priklauso nuo jūsų noro. Aš visada lengvai sutrinu maltą mėsą į dvi delnus iš karto, suteikdama jai apvalią, bet ne tobulą formą. Ji gaunasi greitai, nelabai apvali, bet ne mažiau skani.

Siūlome paragauti:  Išradinga sriuba iš skardinės žirnių ir saujos makaronų be mėsos
7 veiksmas

Nulupkite bulves ir supjaustykite kubeliais.

8 veiksmas

Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūną ir morką. Kepkite viską ant vidutinės ugnies, kol pusiau iškeps.

Beje, prieš pradėdami kepti, galite uždėti puodą vandens ant ugnies ir leisti jam įkaisti.

9 žingsnis

Į verdantį vandenį sudėkite kukulius ir, vėl užvirus, šaukštu nugriebkite putas nuo viršaus.

10 žingsnis

Tada į keptuvėje esančius kukulius sudėkite supjaustytas bulves, prieskonius ir svogūnų-morkų troškinį. Vėl užvirinkite, uždenkite ir virkite kartu ant silpnos ugnies apie 12–15 minučių, ne daugiau.

11 žingsnis

Pabaigoje suberkite susmulkintas žoleles, lauro lapą, patikrinkite, ar nėra druskos ir pipirų, vėl užvirinkite ir viską išjunkite. Palaikykite po dangčiu dešimt minučių.

12 veiksmas

Klasikinė kotletų sriuba paruošta! Jei pageidaujate, galite patiekti su grietine, ji puikiai dera su ja.

Kvieskite visus prie stalo ir mėgaukitės maistu!

72

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!