Tik trys ingredientai ir pusvalandis laiko – ir ant stalo bus šviežia, švelni mocarela
Ingredientai:
- Nepasterizuotas pienas – 4 litrai
- Actas 9% – 8-10 v.š. šaukštai
- Druska – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas (arba pagal skonį)
- Ledinis vanduo
Virimo procesas:
Supilkite pieną į didelį puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Maišydami pakaitinkite iki maždaug 50°C temperatūros. Neužvirinkite.
Kai pienas įkaista, po vieną valgomąjį šaukštą pradėkite pilti acto, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Pienas pradės stingti, susidarys varškė ir išrūgos. Įpilkite acto, kol išrūgos taps gelsvos ir gerai atsiskirs nuo masės.
Keptuvės turinį supilkite į kiaurasamtį, kad varškė atsiskirtų nuo išrūgų. Šaukštu arba kiaurasamčiu švelniai išspauskite išrūgas. Tada grąžinkite išrūgas į keptuvę ir vėl ant ugnies.
Išrūgas užvirinkite ir įberkite šaukštą druskos. Sūrio masę grąžinkite į karštas išrūgas, išmaišykite ir išjunkite ugnį, kad masė prisisotintų druskos.
Sūrį pradėkite tempti ir lankstyti karštose išrūgose, kol jis taps elastingas ir suformuos rutuliukus.
Sūrio rutuliukus perkelkite į dubenį su lediniu vandeniu, kad atvėstų ir sustingtų. Kelias minutes palaikykite juos vandenyje.
Paruoštą mocarelą laikykite vėsinančiame skystyje arba gėlame vandenyje, kad ji išliktų šviežia ir minkšta.
Patarimas: neperkaitinkite sūrio masės, kad išlaikytumėte sūrio elastingumą ir minkštumą. Jei masė pasidaro per tiršta, įberkite šiek tiek išrūgų, kad atkurtumėte norimą tekstūrą.