Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mėsa šventiniam stalui: švelni, sultinga ir kvapni!

Dėl marinato

  • Česnakai 7-8 skiltelės
  • Svogūnai 1-2 vnt (120-140 g)
  • 1 apelsinas (žievelė + sultys)
  • Laimas (galbūt citrina) 1 vnt (žievelė + sultys)
  • kalendra (arba petražolės) 20-25 gr
  • Druska 1,5 arb
  • 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių
  • Malti pipirai pagal skonį
  • Augalinis aliejus be kvapo 60 ml

Mėsos kepimas

Mėsą nuplaukite ir išdžiovinkite.

Paruoškite marinatą. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite žievelę ir apelsino bei žaliosios citrinos sultis. Įberkite druskos, džiovintų raudonėlių ir maltų juodųjų pipirų.

Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į marinatą. Sumaišykite.

Įkaitinkite augalinį aliejų iki karšto, bet neužvirinkite. Visą marinatą supilkite į keptuvę su aliejumi. Viską gerai išmaišykite, kad sušiltų marinato ingredientai. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 10 minučių.

Siūlome paragauti:  Mėsa, kurią gaminu vietoj šašlykų Naujųjų metų stalui

Mėsą iš visų pusių subadome mediniu iešmeliu arba aštriu peiliu. Mėsą perkelkite į gilų dubenį, kad būtų lengviau marinuoti.

Supilkite marinatą ant mėsos ir paskirstykite per visą gabalėlį. Marinuoti apie valandą.

Tada mėsą dėkite į kepimo rankovę kartu su marinatu.

Kepti 200 C temperatūroje 2 val.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 11

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!