Bendrosios salotos: išsaugokite visas vasaros spalvas savo stiklainiuose

Tokį ryškaus ir gaivaus skonio daržovių asortimentą visada dedu ant bet kokio šventinio stalo. Salotos gaunasi gražios, įvairių skonių, puikiai tinkančios prie įvairių patiekalų.

Paruošimui reikės tokių ingredientų:

agurkų ir pomidorų po 1 kg;

– saldžiosios paprikos ir svogūnų, kopūstų ir morkų po 300 g;

– druskos, 2 valgomųjų šaukštų

; – cukraus, 100 g;

– 70 proc. acto esencijos, 1 valgomojo šaukšto

; – augalinio aliejaus, 150 g; –

deginančių pipirų pagal skonį.

Gaminimo procesas

Šioms salotoms naudojau

figūrinius

peilius, kad supjaustyti daržovių gabaliukai, labai gražiai atrodytų ir stiklainyje, ir lėkštėje ant stalo.

Kopūstai smulkiai supjaustyti, svogūnai supjaustyti plonais pusžiedžiais, saldžiosios paprikos griežinėliais, pomidorai plonais griežinėliais

Siūlome paragauti:  Paprasta ir skani sriuba, kuri greitai papildys jūsų energijos atsargas

. Agurkai ir morkos supjaustyti figūriniu peiliu arba tiesiog apskritimais

.

Sumaišykite visas daržoves, įdėkite aštriosios paprikos gabaliukų (aš įdedu 1 ankštį)

. Žalumynus berkite bet kokiu kiekiu ir taip pat įmaišykite į salotas

. Supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos ir cukraus, pipirų, išmaišykite. Supilkite

actą, išmaišykite ir palikite 3 valandoms

.

Nepamirštame retkarčiais pamaišyti

. Salotas paskleidžiame stiklainiuose, gerai sutankiname ir užpilame sultimis.

Uždengiame dangteliais ir dedame į skardą ant rankšluosčio

.

Sterilizuojame nuo užvirimo momento 25 min.

Užsukame dangtelius, apverčiame, suvyniojame ir paliekame, kol atvės.

Laikomos rūsyje arba sandėliuke.

Salotų skonis primena visų mėgstamą mišrainę, kurioje ryškiai ir sodriai dera įvairių skonių ir aromatų daržovės. Daugelis žmonių į salotas taip pat deda grybų, tačiau tai priklauso nuo skonio.

Siūlome paragauti:  Zebrų pyragas be sausainių ir miltų. Seniai pamirštas receptas iš kulinarinio žurnalo
65

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *