Pakepinkite tris česnako galvutes ir po 25 minučių česnakų sriuba paruošta
Ingredientai 1 litrui sriubos:
česnakai – 3 visos mažos galvutės
vidutinės bulvės – 2 vnt
svogūnas – 1 galva
porai – 1 didelis
vištienos sultinys – 400 ml
džiovinti čiobrelių lapai – ½ šaukštelio.
grietinėlė – ½ puodelio
alyvuogių aliejus – ½ puodelio
kapotos petražolės – 1 puodelis
druska ir pipirai – pagal skonį
duona skrebučiams – 6 riekelės
Paruošimas:
Susmulkintus svogūnus ir porus porą minučių pakepinkite alyvuogių aliejuje su džiovintais čiobreliais, tada suberkite susmulkintą česnaką ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Tada suberkite kubeliais pjaustytas bulves, išmaišykite ir supilkite paruoštą vištienos sultinį.
Įpilkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Virkite ant silpnos ugnies 25 minutes.
Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir plakite iki vientisos masės.
Patiekite papuošę žalumynais ir skrebučiais.
Gero apetito!