Kaip ir daugelį salotų, kurių receptais dalinuosi su jumis, taip ir šią gaminsime iš minimalių įprastų produktų. Tačiau galiausiai turėsite gražių, skanių ir sočių salotų, kurios tinka ir ant paprasto, ir ant šventinio stalo.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- Vištienos filė, 300 g;
- svogūno ir pomidoro, 1 vnt;
- kiaušinių, 3 vnt;
- druskos, pipirų;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- actas, 2 valg. šaukštai;
- majonezo, 2 šaukštai;
- obuolių ir džiūvėsėlių pagal skonį.
Kepimo procesas
Pirmiausia svogūną reikia supjaustyti plonais pusžiedžiais ir marinuoti acte, cukruje, viską gerai išmaišant.
Palikite svogūną marinuotis porai valandų, retkarčiais pamaišydami
. Per tą laiką vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais pagal savo skonį, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Jei norite, mėsą galite iškepti orkaitėje su prieskoniais ir garstyčiomis ar medumi arba tiesiog nusipirkti rūkytos mėsos.
Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais
. Pomidorus perpjaukite į 2 dalis, šaukšteliu išimkite sėklas su sultingu minkštimu ir supjaustykite gabalėliais.
Tai skirta tiems, kurie nemėgsta, kai pomidorai salotose pradeda lesti, jei jums tai nerūpi, tiesiog supjaustykite pomidorus.
Visus produktus sumaišykite, užtepkite majonezo ir patiekite.
Jei norite, taip pat galite pridėti smulkintų žolelių, o majonezą pakeisti natūraliu jogurtu
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.