Marinuoti kaip statinėje agurkai yra labai skanūs, tokie produktai puikiai tinka kaip užkandis arba salotų ingredientas.
1 stiklainiui (3 litrai) paruošti reikės šių ingredientų:
–
agurkų, 1,5 kg;
– druskos, 3 šaukštai;
– serbentų lapų, vyšnių, krienų, krapų
; – česnakų
; – pipirų
; – lauro lapų
.
Gaminimo procesas
Visus prieskonius ir žoleles berti pagal savo skonį.
Agurkus nuplauti ir nupjauti uodegėles
. Į stiklainio dugną sudėti 3 žolelių lapelius, krapus
. Tankiai sudėti agurkus, ant viršaus likusius prieskonius, česnaką.
Druską užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens, gerai išmaišyti, kol druska ištirps, ir supilti į stiklainį
.
Patarimas: vartokite švarų, pirktinį arba šaltinio vandenį, ne iš miesto vandentiekio.
Užpilkite švariu vandeniu taip, kad agurkai būtų visiškai apsemti vandeniu.
Uždarykite agurkus plastikiniu dangteliu ir padėkite juos į rūsį ant padėklo – vyks rūgimo procesas.
Patarimas: jei rūsio nėra, palikite 3 dienas patalpoje. Tada sūrymą nusunkite, užvirinkite, pavirkite 3 minutes ir supilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti. Neatsukite ir užsukite.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.
https://shorturl.fm/ryCel
https://shorturl.fm/oAvvu