Salotos su krabų lazdelėmis jau seniai užėmė garbingą vietą ant šventinių stalų. Jos pasižymi paprastumu ir maloniu, gaiviu skoniu.
Tokių salotų pagrindas – krabų lazdelės, kiaušiniai ir sūris. Dėl šių ingredientų salotos yra lengvos, bet kartu ir maistingos.
Šviežias agurkas patiekalui suteikia malonios traškios tekstūros, o kukurūzai – saldumo, kuris puikiai dera su kitais komponentais. Svarbus elementas yra padažas. Majonezo ir prancūziško padažo derinys su garstyčiomis suteikia salotoms pikantiškumo
. šios salotos yra universalios. Jos puikiai tinka ir įprastai vakarienei, ir šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys: 1:
- Krabų lazdelės – 200 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- agurkai – 2 vnt;
- petražolės – keli stiebai;
- Konservuoti kukurūzai – 200 g;
- Sūris – 50 g;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- prancūziškas padažas su garstyčiomis – 1 valgomasis šaukštas.
Salotų su krabų lazdelėmis paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite apskritimais. Kietai virtus kiaušinius nulupkite, baltymus atskirkite nuo trynių
. Baltymus ir agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į salotas su krabų lazdelėmis. Trynius sutrinkite šakute, smulkiai sutarkuokite sūrį, susmulkinkite tas pačias petražoles
. Į trynius įpilkite majonezo ir prancūziškų garstyčių, išmaišykite.

Į salotas sudėkite konservuotus kukurūzus, užpilkite padažu, gerai išmaišykite.

Palikite salotas šaldytuve valandai. Tada salotas su krabų lazdelėmis patiekite į stalą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

