Pūkuočiausi pusryčių blyneliai. Šeima bus patenkinta

Šiuos paplotėlius vadinu keksiukais, nes jie tokie purūs ir erdvūs. Skanu patiekti su grietine ir bet kokiomis uogienėmis bei medumi.

Jiems paruošti reikės šių ingredientų:

  • kefyro, 900 g;
  • kiaušinių. 2 vnt;
  • cukraus, 9 valg;
  • miltai, apie 5 puodeliai;
  • sodos, 1,5 šaukštelio.

Paruošimo procesas

Visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Sumaišykite

kefyrą

ir kiaušinius, cukrų, išmaišykite

. Supilkite persijotus miltus ir užminkykite labai tirštą tešlą. Supilkite

kepimo sodą, išmaišykite ir palikite tešlą 5 minutėms, nemaišykite. Kepimo sodos nereikia karbonizuoti, ji puikiai reaguoja rūgščioje kefyro aplinkoje, puikiai pakels tešlą ir kepant ji bus puri. Tokioje rūgščioje aplinkoje, kaip kefyras ir grietinė, visuomet geriau vartoti sodą, o ne raugą.

Siūlome paragauti:  Kad morkos salotose būtų dar skanesnės, nereikia jų virti kaip įprasta.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu ištepkite tešlą

.

Kepkite ant silpnos ugnies, galite po dangčiu iš abiejų pusių, kol paruduos ir bus paruošti.

Самые пышные оладьи для завтрака. Семья будет довольна

Jei aliejaus įpylėte daug, tuomet kepinius pirmiausia išklokite ant popierinių rankšluosčių, o tada dėkite į lėkštę.

Самые пышные оладьи для завтрака. Семья будет довольна

Iškeptus kepsnelius galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine, medumi, uogiene, šokolado pasta ir kitais skanėstais.

149

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Koldūnai, kepti su varške ir grietine. Puikios tešlos koldūnams receptas
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *