Ingredientai:
apelsinai – 2 vnt
cukrus – 200 gr
vanduo – 250 ml
Paruošimas:
Apelsinus nulupkite ir pašalinkite kuo daugiau baltos dalies, kad neliktų kartumo.
Tada apdorotą žievelę supjaustykite juostelėmis.
Į puodą supilkite cukrų, įpilkite vandens ir užvirkite.
Apelsinų skilteles sudėkite į sirupą ir virkite 15 minučių, tada nupilkite vandenį.
Apelsinų žieveles apvoliokite cukruje, padėkite ant pergamentinio popieriaus ir palikite cukruoti apie valandą.
Perkelkite griežinėlius į sausą stiklainį.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

