Savo skanėstų gaminimas eglutei: apelsinų griežinėlių džiovinimas

Ingredientai:

apelsinai – 2 vnt

cukrus – 200 gr

vanduo – 250 ml

Paruošimas:

Apelsinus nulupkite ir pašalinkite kuo daugiau baltos dalies, kad neliktų kartumo.

Tada apdorotą žievelę supjaustykite juostelėmis.

Į puodą supilkite cukrų, įpilkite vandens ir užvirkite.

Apelsinų skilteles sudėkite į sirupą ir virkite 15 minučių, tada nupilkite vandenį.

Apelsinų žieveles apvoliokite cukruje, padėkite ant pergamentinio popieriaus ir palikite cukruoti apie valandą.

Perkelkite griežinėlius į sausą stiklainį.

176

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Siūlome paragauti:  Klasikinis morkų pyragas

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!