Silkė yra labai paklausi žuvis visame pasaulyje. Ypač silkės populiarumas pastebimas Olandijoje, kur iš šios žuvies gaminamas specialus gatvės maistas.
Mes dažniausiai valgome sūdytą silkę
.
Pirmą kartą taip laikyti žuvį nuspręsta XIV a.
Anksčiau, išskyrus šio produkto skonį, apie silkę beveik nieko nebuvo žinoma. Dabar mokslininkai išsiaiškino, kad vos 200 g šios žuvies gali aprūpinti žmogų baltymais 24 valandas. Be baltymų, silkėje gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų. Todėl verta įtraukti jūros produktą į savo mitybos racioną
. Pateiksime gardžios užtepėlės ant duonos su silke receptą.
Silkės sviesto ingredientai:
- Silkės ikrai – vnt;
- sviestas – 100 g;
- druskos – šaukštelis.
Silkės sviesto paruošimas:
Ikrus išimkite iš žuvies, išvalykite nuo plėvelės pertekliaus ir gyslų. Ikrus nuo skysčio pertekliaus nuvalykite popieriniu rankšluosčiu
. Ikrus dubenėlyje patrinkite šaukštu, į produktą įmaišykite šiltą sviestą. Sudedamąsias dalis pasūdykite ir kruopščiai išmaišykite
. Silkės masę sudėkite ant folijos, visą vidų apvyniokite dešra. Žuvies sviestą išimame ir dedame į šaldiklį, kol sustings.

Tai puikus pusryčių variantas žmonėms, pavargusiems nuo įprastos duonos su sviestu.

Rekomenduojama patiekti su juoda duona ir žalumynais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

