Spurgos su Nutella ir kokosų pabarstukais. Kaip tik tai, ko reikia su kava ar arbata!

Sudedamosios dalys:
Tešla

šiltas pienas – 200 ml
miltai – 500 g
cukrus – 2 šaukštai.
sausos mielės – 10 g
sviestas – 40 g
saulėgrąžų aliejus – 4 + 1 valgomasis šaukštas.
kiaušinis – 1 vnt.
kiaušinio baltymas – 1 vnt.
druskos – 1/2 arb. šaukštelio
Nutella – 9 arbatiniai šaukšteliai
kiaušinio trynys – 1 vnt.

Apdaila

cukraus pudra – pagal skonį
medus – 2 šaukštai.
tarkuotas kokosas – 4 šaukštai.

Dalinuosi receptu:

Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų, sausas mieles, suminkštintą sviestą, saulėgrąžų aliejų, vieną kiaušinį ir vieną kiaušinio baltymą. Į gautą masę dalimis suberkite miltus, sumaišytus su druska.

Pastaba: miltus reikia berti dalimis, kad tešloje nesusidarytų gumulėlių.

Minkykite tešlą, patepkite ją šaukštu aliejaus, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite pakilti 1 valandą kambario temperatūroje.

Siūlome paragauti:  Beigeliai "RAFAELLO": švelnūs ir labai skanūs kepiniai prie arbatos

Po to laiko patepkite rankas aliejumi ir iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus, iš kurių kepsite tortilijas, į vidurį įdėkite šaukštą „Nutella“, kurią užsandarinkite tešloje, suklijuodami kraštus. Tada iškočiokite spurgą.

Spurgas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti 10 minučių. Tada viršų aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Iškepus spurgas vėl uždenkite ir leiskite joms atvėsti 10 minučių. Tada pabarstykite cukraus pudra, paviršių patepkite medumi ir pabarstykite trupučiu kokoso drožlių. Skanaus!

350

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Kreminio sūrio pyrago desertas šventei: be orkaitės, be tešlos ir be maišytuvo
Pasidalink receptu su draugais!