Sriubai pakepiname ryžius ir žirnius: maitina ir labai skanu!

Ingredientai:

mirkyti žirniai – 2 stiklinės
ryžiai – 0,5 stiklinės
morkos – 1 vnt
bulvės – 2 vnt
svogūnas – 1 galva
raudonasis svogūnas – pusė
sviestas – 30 g
druskos pagal skonį,
cukrus – 1 šaukštelis.
prieskoniai pagal skonį
petražolės – pagal skonį

Paruošimas:

Iš anksto pamirkykite žirnius vandenyje, pridėdami 1 šaukštelį. soda 3 valandas.

Tada 10 gramų svieste pakepinkite žirnelius ir ryžius, nuolat maišydami 3 minutes.

Atskirai 20 gramų sviesto pakepinkite susmulkintą svogūną ir kubeliais pjaustytas morkas.

Tada sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir raudonuosius svogūnus. Pasūdykite ir pabarstykite cukrumi, tada užpilkite 2 litrais vandens. Sudėkite pakepintus ryžius ir žirnelius. Pridėti lauro lapą ir prieskonius. Virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių uždengę dangtį.

Siūlome paragauti:  Aksominė moliūgų sriuba – idealus pasirinkimas rudens-žiemos meniu

Patiekite pabarstę žolelėmis.

Gero apetito!

75

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!