Orkaitėje keptos bulvės su česnakais – skanus naminis patiekalas, kurį galite ruošti kasdien ir svečiams.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
bulvių, 1 kg;
– česnako, 3-4 skiltelių
; – žolelių;
– augalinio aliejaus, 3 valgomųjų šaukštų
; – druskos, pipirų, bulvėms skirtų prieskonių.
Gaminimo procesas
Jei paėmėte mažą bulvę, tuomet palikite ją visą, visas kitas – supjaustykite gabaliukais.
Žalumynus beriame pagal skonį – krapus, petražoles ir supjaustome.
Česnaką susmulkiname taip, kaip jums patinka.
Česnaką sumaišome su žalumynais, druska, pipirais, prieskoniais bulvėms, augaliniu aliejumi.
Patarimas: jei turite jaunų česnakų ūglių, į šį padažą jų įpjaustykite – bulvės gaunasi labai gaivios ir kvapnios, “vasariškos”.
Šį padažą supilkite į bulves, gerai išmaišykite, palikite 5 minutėms ir vėl išmaišykite
. Bulves sudėkite į kepimo rankovę, suspauskite ir sudėkite ant kepimo skardos
. Kepkite apie 1 valandą 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Tačiau atkreipkite dėmesį į savo orkaitę – bulvės ir įranga skiriasi, todėl prieš patiekdami patikrinkite patiekalo paruošimą.
Pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite prie mėsos, žuvies patiekalų, salotų su šviežiomis daržovėmis
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.
https://shorturl.fm/GHmni
https://shorturl.fm/uHQRQ
https://shorturl.fm/1YD6y