Turkiški pyragėliai yra tradicinis turkiškas patiekalas, kuris turi daugybę variantų ir gali būti gaminamas su įvairiais įdarais. Tai nedideli tešlos paplotėliai su įdaru viduje, kurie kepami, kol tampa traškūs
. Turkiški pyragėliai gali būti saldūs arba sūrūs
.
Saldūs pyragaičiai paprastai gaminami su vaisių ar riešutų įdarais, o sūrūs – su sūriu, mėsa ar daržovėmis.
Šis patiekalas Turkijoje yra populiarus užkandis, dažnai patiekiamas pusryčiams arba kaip užkandis.
Paruoškime turkiškus pyragėlius namuose.
Tešlos ingredientai:
- Vanduo – 200 ml;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Mielės – 7 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 500 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Įdaras – 300 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Žaliasis svogūnas – 100 g;
- Sūris – 200 g.
Turkiškų pyragėlių gaminimas:
Į gilų dubenį su šiltu vandeniu supilkite augalinį aliejų, suberkite druską, cukrų, mieles, įmuškite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Į mielių skystį supilti miltus, užminkyti minkštą ir elastingą tešlą, palikti 40-60 min.
Tuo metu į faršą per mėsmalę pertrinti svogūnus, išmaišyti, pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Antrajam įdarui susmulkiname žaliuosius svogūnus, o trečiajam – sūrį sutarkuojame stambia tarka.
Tešlą padalijame į dvi lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį dar kartą padalijame per pusę. Mažus gabalėlius padalijame į 3 lygias dalis
. Kiekvieną gabalėlį suformuojame į apvalią formą, iškočiojame. Kiekvienoje plokštainio dalyje iki vidurio padarome įpjovą ir pažymime 3 trikampius
. Ant 1 trikampio dalies plonu sluoksniu dedame faršo iš maltos mėsos. Ant antro trikampio toje pačioje plokštelėje uždėkite nedidelį sluoksnį žaliųjų svogūnų.
Ant trečio trikampio uždėkite sūrio įdaro
.
Svogūnų įdarą uždenkite maltos mėsos įdaru ir kraštus užspauskite.
Toliau uždengkite likusį sūrio įdarą ir taip pat užklijuokite kraštus.
Dėl anksčiau padaryto įpjovimo bus lengva pagaminti pyragą iš trijų įdarų.
Tą patį padarykite ir su kitais pyragais. Kraštus užspauskite šakute ir dėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. Pyragėlių viršų
patepkite
kiaušinio tryniu ir kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, kol apskrus
.
Gausite sočius skanius pyragėlius su sūriu, mėsa ir žolelėmis. Tai geras būdas nustebinti šeimą ir svečius įdomiais užsienietiškais kepiniais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.