Viena klaida ir konservavimas baigtas: kokios druskos negalima naudoti prieskoniams

konservavimo klaida

Konservavimo sezonas įsibėgėja, o namų šeimininkės aktyviai ruošia žiemos atsargas – sandėliuke jau rikiuojasi agurkų, pomidorų ir cukinijų stiklainiai. Tačiau net ir laikydamiesi recepto, galite sugadinti konservavimą dėl vienos klaidos – netinkamos druskos.

Kokią druską galima naudoti konservavimui?

Konservavimui dažniausiai naudojama stambiai malta akmens druska. Tam ir skirti zakrutkų receptai, ir jei ją pakeisite kita, rezultatas gali būti ne toks, kokio tikėjotės.

Taip pat gali tikti jūros druska be priedų – bet ji taip pat turėtų būti rupiai malta.

Kokios druskos negalima naudoti konservavimui:

  • Papildoma druska

Ar galite skardinę pagardinti papildoma druska? Paprastai ji nenaudojama – su smulkia druska sunku atspėti, kad nepersūdytumėte: pavyzdžiui, 1 valg. šaukštas akmens druskos talpina mažiau nei papildoma druska.

  • Joduota druska

Druskoje esantis jodas sulėtina fermentacijos procesą, iškreipia produktų skonį stiklainyje ir gali pakeisti jų spalvą. Jis gali „nesudeginti“ stiklainių, bet su tokia druska jų gerai neišlaikys. Ir nors dabar teigiama, kad joduota druska gaminama naudojant kitokią technologiją ir neturi įtakos produktui, negalima būti 100 % tuo tikram.

Siūlome paragauti:  Nuo šiol vištienos krūtinėlę gaminsiu tik taip! Naujas mėgstamiausias receptas (lengva paruošti)

Todėl, jei abejojate, ar galima ruoštis žiemai su joduota druska – elgiatės teisingai. Atidėkite ją į šalį ir imkite įprastos, akmens druskos.

  • Druska su lipnumą reguliuojančiomis medžiagomis

Šiais laikais parduotuvėse gana dažnai galima rasti druskos su priedais – E536, E535, E538. Tai lipnumą reguliuojančios medžiagos, kurios dedamos į druską, kad ji iš tikrųjų nesuliptų.

Su šiais priedais druska konservavimui, o ypač marinavimui ir sūdymui, visiškai netinka. Geriausiu atveju ji „susprogdins“ stiklainius, bet dažniausiai jie tiesiog „sudužo“ taip ir nepasiekę stalo.

Taigi prieš pirkdami druską konservavimui – uolieną ar jūrą – būtinai perskaitykite sudėtį ant pakuotės.

260
Siūlome paragauti:  Užkandis kiekvienai dienai arba šventiniam stalui. Žavi puikiu skoniu

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!