Net patyrusios šeimininkės kartais nori supaprastinti receptą ir ilgą laiką nesukti galvos dėl vieno ar kito patiekalo, net tokio nesudėtingo patiekalo kaip bulvytės.
Ką jau kalbėti apie bakalaurus, jiems receptų racionalumas yra užkampio galva, ir, visų pirma, būtent jiems siūlome apkepų receptą be mielių, vietoj jų reikės rūgpienio, o tokio produkto bakalauro šaldytuve dažnai pakanka…..

Reikės butelio rūgusio pieno arba kefyro, trijų kiaušinių, pusantro puodelio miltų, žiupsnelio druskos, cukraus ir sodos. Be to, žinoma, lieso aliejaus, skirto apkepams kepti.
Pirmiausia reikia išmaišyti kiaušinius su cukrumi, po to neintensyviai maišant supilti kefyrą.

Tada – sodą, intensyviau maišant, kol atsiras būdingų burbuliukų. Šis kokteilis pasūdomas ir į jį supilami du kartus persijoti miltai.
Tešlos konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės.

Belieka kepti paplotėlius ant įkaitintos keptuvės. Kepimo laipsnis priklauso nuo jūsų skonio ir pageidavimų.
Geriausias priedas prie paruoštų bulvyčių bus medus, kraštutiniu atveju tiks ir cukraus pudra.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

