Aš tiesiog sumaišiau maltą mėsą ir ryžius. Net neįsivaizduojate, kaip tai skanu: gyvenk ir mokykis amžinai

Kotletai laikomi svarbiu patiekalu daugelio šalių kulinarijoje. Pirmą kartą kotletai atsirado Prancūzijoje. Šis patiekalas labai skyrėsi nuo dabartinio. Kotletas buvo ėriuko šonkaulis su kaulu. Jis nebuvo niekaip pjaustomas, tik kepamas

. Rusijos imperijos gyventojams toks maisto gaminimo variantas atrodė nuobodus. Dėl šios priežasties pradėta eksperimentuoti su mėsa. Taip atsirado pjaustyti kotletai. Šis receptas buvo įvertintas Europoje ir Amerikoje. Iki šių dienų maltos mėsos kotletai laikomi įvairių šalių kultūrų dalimi. Pavyzdžiui, amerikietiški mėsainiai ruošiami su kotletais

. Papasakosime, kaip namuose paruošti purius minkštus kotletus.

Kotletų ingredientai:

  • ryžiai – 100 g;
  • vanduo – 400 ml;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • maltos mėsos – 500 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
  • česnako miltelių;
  • prieskoniai mėsai;
  • paprikos;
  • kiaušinis – vnt;
  • morkos – vnt;
  • pomidoras – 2 vnt;
  • paprikos – vnt;
  • grietinėlė – 60 ml;
  • grietinė – 60 ml;
  • pomidorų padažas – 2 šaukštai;
  • miltai – valgomasis šaukštas.
Siūlome paragauti:  Skani vakarienė per 15 minučių, kai tingite gaminti: viską susukite į pita duoną ir patiekite

Kotletų paruošimas:

Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, sudėkite jį į maltą mėsą. Mėsytę pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, česnakų milteliais, mėsos prieskoniais ir paprika.

Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite

.

Iš maltos mėsos suformuokite kotletus, kuriuos iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.

Просто перемешала фарш с рисом. Вы даже не представляете, как это вкусно: век живи-век учись

Antrąjį svogūną supjaustykite ketvirčio žiedu. Keptuvėje augaliniame aliejuje lengvai apkepkite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūnų

. Pomidorus ir nuluptas paprikas smulkiai

supjaustykite

ir kepkite, kol suminkštės, kartu su svogūnais ir morkomis. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su grietine ir pomidorų padažu

. Į mišinį supilkite miltus, ingredientus išmaišykite. Į padažą įpilkite 200 ml vandens, suberkite prieskonius ir druską, tada supilkite į keptuvėje esančias daržoves

Siūlome paragauti:  Juos su malonumu valgo net vaikai. Geriausias kada nors ragautas kotletų receptas.

. Daržoves su padažu virkite porą minučių.

Į daržovių mišinį sudėkite kotletus ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 15 minučių.

Просто перемешала фарш с рисом. Вы даже не представляете, как это вкусно: век живи-век учись

Troškinimo metu apverskite kotletus iš kitos pusės.

Просто перемешала фарш с рисом. Вы даже не представляете, как это вкусно: век живи-век учись

Gausite sultingus kotletus daržovių padaže. Šie kotletai puikiai dera su bet kokiu garnyru.

88

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *