“Lady’s Fingers” pyragas – išskirtinis saldumynas, mėgstamas daugelio saldumynų mėgėjų
. Šis desertas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir elegantiška estetika. Pyrago pagrindą sudaro nedideli sausainių piršteliai, kurie yra gana lengvi ir erdvūs. Jie paprastai mirkomi aromatinguose kremuose ir sujungiami į vientisą struktūrą.
Dažniausiai pasitaikantys “Damų pirštelių” kremo variantai yra kremas arba grietinėlė, į kuriuos dedama įvairių kvapiųjų medžiagų, pavyzdžiui, vanilės ar kakavos.
Į kai kuriuos receptus taip pat dedama vaisių ar uogų, kurie
suteikia
desertui gaivumo ir lengvumo, suteikia jam ryškesnio ir išraiškingesnio skonio.
Papasakosime, kaip paruošti tortą “Damų piršteliai” pagal paprastą receptą
.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 20 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vandens – 250 ml;
- margarinas – 100 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 600 g;
- cukraus pudros – 200 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- juodojo šokolado;
- aviečių.
Pyrago “Moteriški piršteliai” paruošimas:
Sumaišykite vandenį su margarinu, druska ir cukrumi, ištirpinkite ir užvirinkite. Į mišinį supilkite miltus ir mentele suminkykite elastingą tešlą
. Tešlą sudėkite į dubenį ir palaukite, kol ji šiek tiek atvės. Įmuškite kiaušinius, palaipsniui supilkite į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir nedidelius tešlos gabalėlius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Tešlą kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, o paskui 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje
. Kremui grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite sausainius į tešlos žiedą, prieš tai juos pamirkydami į kremą.
2 val. palikite tortą po maistine plėvele šaldytuve
.
Papuošimui tortą galite apibarstyti arba apipilti juoduoju šokoladu. Prie šio torto taip pat tinka avietės.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.