Tokie kopūstų ir bulvių kotletai būna sultingi, minkšti, labai skanūs. Gaminimo procesas neužima daug laiko.

Gaminti reikės tokių ingredientų:
–
kopūstų, 350-400 g;
– bulvių, 1-2 vnt.;
– kiaušinių, 2 vnt
.
;
– grietinės, 2-3 valgomųjų šaukštų
; – miltų, 2-3 valgomųjų šaukštų
; – druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį
; – žolelių, sezamo.
Gaminimo procesas
Bulves sutarkuoti stambia tarka ir nuspausti skysčio perteklių
. Kopūstus smulkiai supjaustyti.
Patarimas: šiam troškiniui geriausia imti jaunus kopūstus, jie būna minkštesni. Jei jų neturite, susmulkinkite kopūstą ir kelias minutes užpilkite verdančiu vandeniu, tada jį nuspauskite.
Bulvių masę sumaišykite su kopūstais, sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles, druskos ir pipirų, prieskonių pagal skonį, kiaušinių, kefyro arba grietinės, išmaišykite.
Supilkite miltus ir gerai išminkykite masę.

Įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir sudėkite masę ant keptuvės, išlyginkite, uždenkite dangčiu.

Kepkite iš vienos pusės 15-20 min. ant silpnos ugnies, tada apverskite lėkšte ir apkepkite antrąją pusę.

Šį apkepą labai skanu patiekti su grietine arba pasigaminti grietinės padažą su krapais ir česnakais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

