Archeologai mano, kad makaronai buvo išrasti daugiau nei prieš keturis tūkstančius metų. Per šį milžinišką laikotarpį viskas pasikeitė, tačiau žmonių meilė makaronams yra nepalaužiama. Jų yra visose pasaulio virtuvėse ir jie yra populiarūs visur: jie ruošiami su mėsa, daržovėmis, jūros gėrybėmis, grybais ir visada gaunasi labai skanūs.
Siūlome leistis į gastronominę kelionę ir gaminti skirtingų rūšių makaronus – priklausomai nuo padažų ir priedų, kiekviename patiekale esantys makaronai skambės skirtingai. Savo gastronominei kelionei pasirinksime MAKFA makaronus, kurie gaminami iš kietųjų kviečių, o tai reiškia, kad juose yra daug baltymų ir skaidulų, todėl jie ilgam numalšins alkį, padės ilgai jaustis sotiems ir energingiems. Tai ypač svarbu, jei nusprendėte susilaikyti nuo nereikalingų užkandžių skubėdami.

MAKFA makaronai pasižymi sodriu skoniu ir elastinga tekstūra, todėl sugeria net tirštus padažus – tai labai svarbu ruošiant daugumą patiekalų. Be to, verdami makaronai išlaiko savo formą ir nepervirsta – tai daro juos puikiu pagrindu daugeliui kulinarinių šedevrų. Jų galima dėti į sriubas, sultinius ir, žinoma, iš jų galite gaminti nuostabius karštus patiekalus.
Makaronai su jautiena ir daržovėmis

Vienas populiariausių Azijos virtuvės patiekalų yra udon – kvietiniai makaronai, kurie dažnai patiekiami su mėsa ir daržovėmis. Šiam patiekalui puikiai tinka plokšti MAKFA makaronai, kurie yra ovalo formos, maždaug 3,5 mm skersmens. Dėl elastingos tekstūros jie sugers įvairius skonius ir aromatus bei taps dar spalvingesni.
Jautienos ir daržovių versija yra tikras hitas, kuriame dera pikantiškos sojų padažo natos, jautienos sodrumas ir daržovių šviežumas.
Pirmiausia supjaustykite jautieną plonomis juostelėmis ir pamarinuokite sojų padaže su česnaku ir imbieru: jie suteiks mėsai sodrų aromatą. Kepkite jautieną karštoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite pjaustytas daržoves: papriką, morkas ir šiek tiek svogūno. Kai daržovės šiek tiek apskrus ir suminkštės, sudėkite iki „al dente“ (10 minučių) virtus makaronus ir visus ingredientus sumaišykite ant vidutinės ugnies.
Kad udon būtų ypač skanus, įpilkite sojų arba austrių padažo ir šiek tiek sezamo aliejaus – jie sujungs visus ingredientus ir suteiks reikiamo pikantiškumo.
Makaronai su krevetėmis

Jūros gėrybių mėgėjams makaronai su krevetėmis yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas yra ne tik lengvas, bet ir pasižymi išskirtiniu skoniu, kuris pasiekiamas sultingų krevečių, kreminio padažo ir aromatingų žolelių deriniu. Makaronai su krevetėmis – puikus pasirinkimas romantiškai vakarienei. Svarbu makaronus virti iki „al dente“ konsistencijos (10 minučių): tai beveik visiškas išvirimas, kai makaronai išorėje tampa minkšti, bet viduje šiek tiek elastingi. Ilgieji MAKFA makaronai „al dente“ būsenoje nėra kieti, o kartu su padažu jie yra visiškai išvirę ir atskleidžia sodrų kietųjų kviečių skonį.
Kol makaronai verda, pakepinkite krevetes svieste su česnaku ir baltuoju vynu. Įpilkite šiek tiek grietinėlės ir tarkuoto parmezano, kad gautumėte subtilų padažą. Sudėkite makaronus į padažą su krevetėmis, gerai išmaišykite ir leiskite šiek tiek pastovėti. Jei norite patiekalui suteikti daugiau spalvos, įdėkite pjaustytų vyšninių pomidorų ir šviežio baziliko. Patiekite makaronus su krevetėmis nedelsdami, kol padažas bus subtilus ir aštrus.
Aštrūs kepenų makaronai

Aštrių ir neįprastų skonių mėgėjams patiks aštrūs makaronai su kepenėlėmis. Jautienos kepenėlės dera su prieskoniais, o tinkamai išvirtos tampa minkštos ir švelnios. Kartu su makaronais ir prieskoniais kepenėlės įgauna įsimintiną, ryškų skonį. Be to, tokį patiekalą galima drąsiai vadinti sveiku. Kepenėlėse yra vitaminų A, E, D, K, taip pat geležies, natrio, seleno ir kitų mineralų, o kietųjų kviečių makaronai gausūs B grupės vitaminų ir būtinų skaidulų.
Jautienos kepenėles, prieš tai nuvalius nuo plėvelių, supjaustykite plonomis juostelėmis. Gabalėlius pamarinuokite sojų padaže su paprika ir juodaisiais pipirais. Tada kepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Į kepenėles įdėkite smulkiai supjaustyto svogūno, česnako ir čili pipirų, kad patiekalas būtų aštresnis. Tada sudėkite „al dente“ virtus MAKFA makaronus ir sumaišykite visus ingredientus, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
Taip pat galite įpilti šiek tiek austrių padažo, kad pagerintumėte skonį.
Makaronai su krevetėmis teriyaki padaže

Jei norite kažko saldesnio ir aštresnio, makaronai su krevetėmis teriyaki padaže yra abipusiai naudinga idėja. Teriyaki suteikia patiekalui ypatingo karamelės saldumo, o derinant su krevetėmis ir makaronais, tai tikra gastronominė puota!
Krevetes apkepkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kai krevetės apskrus, įpilkite terijakio padažo ir leiskite saldiems skoniams įsigerti. Norėdami papildomo skonio, įdėkite šviežio imbiero. Jis suteiks pikantiškumo, kuris papildys terijakio padažo saldumą ir krevečių šviežumą. Krevetės turėtų būti lengvai karamelizuotos padaže, kad įgautų sodraus blizgesio. Sudėkite „al dente“ MAKFA makaronus ir išmaišykite, kad jie pasidengtų padažu. Apibarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir pabarstykite sezamo sėklomis, kad gautumėte tikrą azijietišką skonį.
Makaronų patiekalai visada siūlo skonių įvairovę ir galimybę pademonstruoti kulinarinius įgūdžius. Dėl savo paprastumo ir universalumo šis produktas idealiai tinka tiek darbo dienos vakarienei, tiek ypatingai progai. Nuo udon su jautiena iki aštrių makaronų su kepenėlėmis – kiekvienas ras sau patinkantį variantą. Makaronai – tikra kulinarinės kūrybos drobė, o kiekviena porcija gali būti unikali, turinti savo nuotaiką ir istoriją.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

