Kepta vištienos filė grietinėje su sojų padažu, žolelėmis ir mėgstamais prieskoniais paruošiama greitai ir lengvai.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
vištienos filė, 450 g;
– svogūno, 2 vnt;
– kiaušinių, 2 vnt; –
grietinės ir sojų padažo, 2 šaukštai
; – česnako, 2 skiltelės
; – pomidorų pagal skonį; –
prieskonių
pagal skonį.
Gaminimo procesas
Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite gabalėliais.
Mėsą užpilkite sojų padažu, pipirais ir tais prieskoniais, kuriuos visada naudojate vištienos filė. Išmaišykite ir palikite marinuotis 30-40 minučių. Jei sojų padaže nepakanka druskos, įberkite į mėsą daugiau druskos
. Svogūnai – jei norite, šio produkto galite nedėti. Supjaustykite jį žiedais ir išdėliokite ant kepimo formos dugno.
Ant svogūnų sluoksniuokite mėsą.
Kiaušinius sumaišykite su grietine, druska ir pipirais, smulkintu česnaku
. Šį padažą supilkite
ant
mėsos ir šiek tiek pamaišykite šakute, kad padažas gerai įsigertų į mėsą.
Ant mėsos uždėkite pomidorų apskritimus
.
180 laipsnių temperatūroje kepkite apie 45 minutes.
Patarimas: likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Labai skanu, jei tarkuotą sūrį sumaišysite su keptais grybų griežinėliais ir žolelėmis.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.